LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Mogelijkheden Startersleningen voor de Waalsprong uitgebreid

Woensdag 27 Juni 2012 | reacties 0
342startsleningkopiesmall

 

Eerder deze maand werd bekend, dat de gemeente Nijmegen alleen nog startersleningen kan verstrekken voor nieuwbouwwoningen in de Waalsprong, die door de aandeelhoudende ontwikkelaars worden gebouwd. Gisteren is besloten deze regeling uit te breiden naar álle nieuwbouwwoningen in de Waalsprong, ook als ze door andere ontwikkelaars worden gebouwd.

 

Ontwikkelaars van de Waalsprong

De gemeente voerde dit jaar de Starterslening in voor mensen die voor het eerst in hun leven een woning wilden kopen, maar moeite hadden de hypotheekaanvraag rond te krijgen. Middels een zeer gunstige, aanvullende starterslening wordt aankoop van een woning vaak wél mogelijk. Er konden circa 150 leningen worden verstrekt, waarvan er bij aanvang van de regeling 100 gereserveerd werden voor nieuwbouwwoningen in de Waalsprong. Deze 100 leningen worden mogelijk gemaakt dankzij cofinanciering van de aandeelhoudende partijen in de Waalsprong: AM, Bouwfonds, Heijmans, Talis en Portaal. De 50 leningen die bedoeld waren voor bestaande woningen, nieuwbouw buiten de Waalsprong en nieuwbouw in de Waalsprong door ándere partijen dan de genoemde, zijn inmiddels allemaal vergeven.

 

Nu voor álle nieuwbouwwoningen in de Waalsprong

Vandaag werd bekend, dat de Startersleningen middels cofinanciering nu mogen gelden voor álle nieuwbouwwoningen in de Waalsprong, mits de ontwikkelaar bereid is aan deze cofinanciering van € 2.000 per woning mee te werken. Daarmee kunnen nu nóg meer mensen profiteren van een zeer gunstige regeling om aankoop van hun eerste woning mogelijk te maken. Voor de regeling gelden de voorwaarden dat kopers niet eerder een woning hebben gekocht en de aankoopprijs van de woning niet hoger mag zijn dan € 225.000. De maximale starterslening hierbij is € 35.000 en maximaal 20% van de aankoopprijs. Meer informatie vindt u op de site van de gemeente Nijmegen, bij de digitale balie onder trefwoord 'starterslening'.

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media