LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Minder boetes door spitsknip Griftdijk

Woensdag 25 Maart 2020 | reacties 0
led-scherm-2

Steeds meer automobilisten en motorrijders houden zich aan de spitsknip op de Griftdijk. De spitsknip houdt in dat bestuurders op werkdagen tijdens de spits de Griftdijk moeten mijden. Wijkbewoners die een ontheffing hebben aangevraagd, kunnen er wel door. De knip is ingevoerd om de verkeersdruk van vooral het doorgaande verkeer te beperken, in dit snel groeiende nieuwbouwgebied.

 

Minder brieven

Van voertuigen die zonder ontheffing in de spits toch doorrijden wordt het kenteken op camera vastgelegd. Als zij zich niet aan de knip houden, krijgen zij de eerste keer een waarschuwingsbrief. Daarna volgt een boete via het Openbaar Ministerie. De laatste tijd worden er zo’n 60 brieven per dag verstuurd. Eind 2018 waren dit er nog dagelijks 150. In het begin werden de meeste brieven binnen de regio verstuurd. Sinds het najaar van 2019 gaan de meeste brieven naar plaatsen buiten de regio.

 

Betere bewegwijzering

Om weggebruikers te helpen, is een aantal maatregelen genomen. Zo is de bewegwijzering aangepast naar de Griftdijk, staan er routekaartjes op de websites van de gemeente en het CWZ en zijn er 2 mobiele ledschermen geplaatst. Deze schermen geven tijdens de spits informatie over de afsluiting. Het laten aanpassen van navigatiesystemen is helaas nog niet volledig gelukt. Sommige systemen nemen geen tijdgebonden afsluitingen op.

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media