LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Mijlpaal Ruimte voor de Waal: eerste deel waterkering gereed

Woensdag 26 Februari 2014 | reacties 0
waterkeringlentfeb2014rutger-hollander

Een jaar nadat minister Schultz de eerste schop in de grond stak ligt het eerste deel van de nieuwe waterkering voor de Waal bij Nijmegen-Lent op zijn plaats.  Met de aansluiting van de nieuwe groene dijk op de verharde kade heeft aannemer i-Lent een belangrijke mijlpaal bereikt. Wethouder Jan van der Meer vierde dit in gezelschap van bewoners, aannemer i-Lent en andere partners op een mooie lentedag in februari.

De waterkering bestaat uit een verharde stadskade tussen de Waalbrug en de spoorbrug die aan de westzijde aansluit op de bestaande Oosterhoutsedijk. Aan de oostzijde van de Waalbrug is een nieuwe dijk aangelegd.  De nieuwe kade bestaat uit een L-vormige betonnen wand en de groene dijk uit zand en klei. Er is een kwelscherm tot 20 meter diep aangelegd om extra overlast van kwelwater te voorkomen. De combinatie van het kwelscherm en de betonnen wand zorgt voor een veilige dijk om het water te kunnen keren.

 

Bron: www.ruimtevoordewaal.nl

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media