LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Margaretha van Mechelenweg en Eisenhowertunnel

Donderdag 31 Mei 2012 | reacties 0
plaatje-margaretha

De ‘westelijke parallelroute’, tussen de Keizer Augustusplein (ovatonde) en de Graaf Alardsingel, krijgt een nieuwe naam: de Margaretha van Mechelenweg. Dat is het voorstel van het college van burgemeester en wethouders. De weg ligt parallel aan de Prins Mauritssingel. Geen toeval want Margaretha, een Zuid-Nederlandse edelvrouw, was omstreeks 1600-1610 de geliefde van Prins Maurits. Samen kregen ze drie kinderen, die ook deelnamen aan het hofleven. Tot eind 2013 is de weg alleen bouwweg voor de ontwikkeling van De Waaijer. Zodra de stadsbrug De Oversteek open is, wordt het een openbare weg.
 

De Eisenhowertunnel, de fiets- en voetgangerstunnel aan de Vrouwe Udasingel, is vernoemd naar de Amerikaanse president Dwight Eisenhower (1890-1969). Reden hiervoor is dat de dijk die de tunnel doorsnijdt vroeger bekend stond als de Eisenhowerdijk. De tunnel maakt deel uit van het RijnWaalpad.
De gemeenteraad beslist nog voor de zomer over de nieuwe namen.
 

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media