LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

LENTmark1: markante blik op de toekomst

Dinsdag 14 December 2010 | reacties 0

Een uitkijktoren die luistert naar de veelbelovende naam LENTmark1. De bouw van deze toren is op 2 december officieel gestart in het bijzijn van wethouder Tankir (wethouder Werk en Inkomen in Nijmegen), buurtbewoners en sponsors.

Wethouder Tankir lanceert het project LENTmark1 op 2 december 2010

De bouw van de uitkijktoren in Lent is niet alleen de symbolische start van de woonwijk Laauwik, maar een project met vele facetten. Werkloze jonge bouwvakkers zijn vanaf nu tot juni 2011 bezig met de bouw ervan.   

Er is geen omschrijving opgegeven.

De toren wordt duurzaam en zal voor de nieuwe wijkbewoners echt onderdeel gaan uitmaken van hun wijk. De jongeren bouwen bijna de hele toren van sloophout. Bovendien is de construtie demontabel, zodat de toren gemakkelijk uit elkaar te halen is en het materiaal hergebruikt kan worden. De daken van de toren worden allemaal met groen bekleed. Samen met creatieve buurtbewoners wordt gekeken naar een kunstzinnige, educatieve of recreatieve invulling in en om de toren. De toren wordt zo naast een uitkijkpunt en een blikvanger ook een lev endige trekker in Lent. De gemeente Nijmegen en ingenieurs- en adviesbureau Royal Haskoning zijn de initiatiefnemers van dit project. Het NVOB Cultuurfonds zorgt met praktische en financiële hulp van diverse sponsors voor de bouw en de professionele begeleiding van de jongeren.  

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media