LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Lekker weer Habana!

Dinsdag 12 Juni 2012 | reacties 0
p1250706

Het strandje aan de Lentse kant van Nijmegen is tijdens de Vierdaagsefeesten weer de plek om tot rust te komen, om te spelen en te genieten. Habana aan de Waal presenteert een programma vol muziek, kunst, theater, en poëzie.

 

Reggae is voor de hele wereld het geluid van de zomer, dat blijkt wel op het strandpodium van Habana. Van de IJslandse roots-reggae van Hjálmar tot de Mexicaanse cumbia-ska van Los Abajo, reggae met een snik van Jah6, en ska-funk-pop van Will and the People. Maar Habana is ook de ideale plek voor de bluegrass van Morgan O'Kane, de jazzy avonturen van Kapok, en de vooroorlogse swing van Maison du Malheur.

 

In de theatertent van Habana schitteren onder meer Ellen ten Damme, Sven Ratzke, en Piepschuim. Ellen ten Dame en Sven Ratzke staan dit jaar samen op de parade als een van de hoofdacts. Op Habana staan zij solo maar zingen tevens een duet tijdens de enige show van Ten Damme op Habana op 19 juli. Ratzke is kind aan huis op Habana en staat garant voor de nodige entertainment en zal op 19 en 20 juli één show geven. Piepschuim staat bekend om zijn prikkelende, vlijmscherpe teksten en goed gearrangeerde muziek, met een onconventionele bezetting en zichtbaar speelplezier veroveren zij tevens twee avonden Habana.

 

Overdag is het ontspannen zitten op het strand van Habana en kan de bezoeker een uitgebreid kinderprogramma verwachten. Tante Roza komt met haar jurk zo groot, dat er wel meer dan 100 kinderen op kunnen zitten langs. Uit haar jurk tovert ze samen met de kinderen spannende verhalen tevoorschijn. De Lindenberg organiseert kunstactiviteiten voor kinderen op het strand en daarnaast zijn er kleine tenttheatervoorstellingen voor het hele gezin. De rups als nostalgische kermisattractie is een beleving voor de kleine bezoekers.

 

Voor wonderen kan iedereen terecht in het kasteel van Mirlen's Vision en in de schuur van de vrienden van de wetenschap worden tal van experimenten uitgevoerd. In de mini-bioscoop wordt een doorlopend filmprogramma vertoond. De dichters van het collectief Waai, wat geen collectief mag heten, maken net zoals op Oerol elke vierdaagse dag een Habana tijdschrift, en dragen de poëtische oogst van de dag ‘s avonds voor. Opvallende eetstandjes in omgebouwde wagens, exposities in SRV-wagens, interactieve kunst van Oddstream, en afhaalpoëzie, het draagt allemaal bij aan de optimale Habana sfeer. Het pontje zal dagelijks de overtocht maken naar het stadsstrand, wederom een beleving om mee te maken.

 

Lekker weer Habana!
 

Locatie: Strandfestival Habana, Waalstrand Lent

Datum: 14 t/m 20 juli 2012

Entree: gratis toegankelijk

Meer informatei: http://habana.nu

 

Bron: Habana.nu, 7 juni 2012
 

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media