LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Kunstwerk Vita verhuisd

Vrijdag 4 December 2015 | reacties 0
vita-1

In een poll onder de inwoners van Nijmegen Noord is besloten om kunstwerk Vita te plaatsen aan de Georges Brassenstraat , in het groen tegenover basisschool De Verwondering.

 

Dit werk, van kunstenares Louise Schouwenberg, stond bij het inmiddels afgebroken gebouw van de Gelderlander aan de Voorstadslaan. Op donderdag 3 december vond de ‘verhuizing’ plaats.Kunstwerk Vita
 

De Gelderlander heeft het kunstwerk Vita in 1992 aangeboden aan de gemeente Nijmegen toen de bouw van het pand aan de Nijmeegse binnenhaven gereed kwam.


Water in de Waal
Het kunstwerk bestaat uit negen bronzen elementen. De elementen zijn organisch van karakter. Dit organische aspect komt naar voren in de golvende bovenkant van de elementen. Deze bovenrand symboliseert het golvende water in de Waal. Tussen de elementen is steeds dezelfde afstand gehouden, waardoor een oneindige voortzetting gesuggereerd wordt.

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media