LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Kansen voor watersport in de nieuwe nevengeul

Dinsdag 19 Februari 2013 | reacties 2
377-ruimtevdwaal-vvl-westverkl

Nijmegen onderzoekt de haalbaarheid van een watersportcentrum op en rond de toekomstige nevengeul tussen Lent en Nijmegen. Als onderdeel van het plan Ruimte voor de Waal wordt de dijk verlegd en een nevengeul gegraven, waardoor een eiland in de Waal ontstaat. De nieuwe inrichting van het gebied biedt nieuwe mogelijkheden voor sport, recreatie, cultuur en toerisme. Het water van de nevengeul tussen het eiland en Lent lijkt geschikt voor watersporten.

 

Regionale rol voor watersport

Watersportend Nijmegen heeft, verenigd in stichting Watersport Nijmegen (WSN), serieuze interesse in het beoefenen van de watersport in de toekomstige nevengeul. Hierover is de stichting al geruime tijd in gesprek met de gemeente. Het doel van Watersport Nijmegen is om een hoogwaardig aanbod van sportieve activiteiten op en rond de nevengeul te realiseren. De nevengeul zal naar verwachting in 2015 klaar zijn. Door middel van een combinatie van verenigingsactiviteiten, maatschappelijke  functies en professionele activiteiten wil Watersport Nijmegen een modern concept realiseren waarmee Nijmegen als watersportstad een regionale rol kan verwerven. Behalve op roeien, zeilen, kanovaren, surfen, triatlon, klimmen, skaten, fietsen, beachsporten en de Nijmeegse Reddingsbrigade richt Watersport Nijmegen zich ook op recreatie, horeca en commerciële ruimten (zoals voor fysiotherapie en kinderopvang). Met een locatiestudie wordt gekeken wat de meest geschikte locatie is voor het vestigen van een watersportcentrum.

 

Verkenningen

Ook de gemeente Nijmegen heeft een rol in het mogelijk maken van dit initiatief. Om de plannen van Watersport Nijmegen verder te brengen moet er eerst een aantal verkenningen worden gedaan. Zo wordt met een locatiestudie gekeken of het oprichten van een watersportcentrum in het gebied haalbaar is en wat hiervoor de meest geschikte locatie kan zijn. Verder wordt de komende jaren nog nagedacht over de inrichting van het eiland. Als de plannen haalbaar blijken te zijn, werkt Nijmegen mee aan de daarvoor benodigde planologische procedures. De resultaten van de locatiestudie worden half 2013 verwacht.

 

Bron: persbericht gemeente Nijmegen, 18 februari 2013

« Terug naar het overzicht

Reacties

Hans Garritsen (zaterdag 23 februari 2013)

Een uitstekend idee! Een prima aanvulling op het bestaande aanbod. Wel belangrijk om het betaalbaar te houden (niet iedereen heeft een grote beurs)

Anoniem (zondag 04 september 2016)

Misschien ook een goed idee om er een kitespot van te maken. In dit gedeelte van Nederland zijn er nauwelijks kitespot, dus het zal veel plubliek aantrekken, daarnaast kun je daar met alle windrichtingen varen, want het is altijd aanlandig.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media