LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Kansen voor retailpark bij Ressen

Dinsdag 19 Juni 2012 | reacties 0

Een retailpark met woon- en vrijetijdswinkels vormt in de toekomst mogelijk de nieuwe entree van Nijmegen. Dat is de uitkomst van een markttoets naar de invulling voor het nog te ontwikkelen bedrijventerrein aan de Prins Mauritssingel.

 

Vlakbij de Ovatonde ligt op een zichtlocatie aan de Prins Mauritssingel bij Ressen vrije ruimte voor bedrijvigheid. Het terrein ligt vlakbij de Landschapszone, een recreatiegebied met plassen waar mogelijk een megabioscoop wordt gerealiseerd. De gemeente heeft een extern onderzoek laten uitvoeren naar geschikte invulling hiervan. Uit deze markttoets komt de ontwikkeling van een retailpark naar voren rond het thema ‘in en om het huis’. Het gaat om grote winkels voor meubels, elektronica en witgoed, doe-het-zelf-, sport- en spel- en huishoudelijke artikelen. Een ‘traditionele’ woonboulevard is niet de bedoeling. Ook winkels voor kleding en dagelijkse boodschappen zijn op het retailpark volgens de markttoets niet wenselijk, omdat ze te sterk concurreren met de binnenstad en kleinere winkelcentra.

 

Een retailpark past bij het veranderende winkelgedrag van consumenten. Daarin is steeds meer onderscheid qua doel en locatie: boodschappen doen gebeurt dichtbij huis, recreatief en vergelijkend winkelen in de binnenstad en snelle, doelgerichte aankopen in grotere winkels op een makkelijk (met de auto) bereikbare locatie aan de rand van de stad. Voor dit laatste doel is het retailpark een aanvulling op andere Nijmeegse winkelcentra.

 

Voor een retailpark bij Ressen zijn volgens de markttoets goede perspectieven. Omdat er concurrerende initiatieven bestaan op andere locaties in de Stadsregio blijft de gemeente hierover in gesprek met de betreffende gemeenten, de Stadsregio en de Kamer van Koophandel. Uitgangspunt voor Nijmegen is dat grootschalige winkels thuishoren bij de steden en dat een retailpark inspeelt op veranderend winkelgedrag. Tegelijkertijd heeft de gemeente rekening te houden met de marktruimte in de Stadsregio en wil het college zich houden aan afspraken die hierover regionaal worden gemaakt.

 

De komst van een retailpark zorgt voor meer banen en omzet in Nijmegen, maar de markttoets noemt ook vier tot acht procent omzetverschuiving en een andere winkelstructuur voor de stad. Een overweging voor de gemeente om zeker in deze economisch mindere tijd, zorgvuldig met de keuze voor ontwikkeling van een retailpark om te gaan. De gemeente is hierover in gesprek met het Huis voor de Binnenstad, de Kamer van Koophandel en omliggende gemeenten in de Stadsregio. De komende tijd zullen ook deskundigen, ondernemers en marktpartijen bij dit traject. worden betrokken. Dit najaar wil het college in samenspraak met de raad een verantwoorde keuze maken voor de invulling van het gebied.

 

Bron: gemeente Nijmegen, juni 2012
 

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media