LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Invaren Stadsbrug De Oversteek succesvol verlopen

Dinsdag 23 April 2013 | reacties 1
136655158166485600resized

De skyline van Nijmegen ziet er sinds dit weekend anders uit. Afgelopen zaterdag werd de 285 meter lange hoofdoverspanning van de nieuwe stadsbrug De Oversteek ingevaren. De operatie startte om 7.00 uur. Rond 17.15 uur konden de schepen onder de nieuwe brug door.

 

Gedurende de dag kwamen in totaal zo’n 10.000 mensen een kijkje nemen bij het spektakel. Op het hoogte punt stonden er op de noordoever ca. 5.000 belangstellenden. Hier was een kijklocatie ingericht voor het publiek met een groot beeldscherm waarop de werkzaamheden goed te zien waren. Voor de bouwcombinatie Stadsbrug Nijmegen zat het werk er zaterdagavond nog niet op. De pontons waarop de brug naar z’n plek is getrokken, moesten worden losgemaakt en weggevaren. Tot eind mei worden de rode hulptorens nog gedemonteerd. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van twee kranen van 120 meter hoog die op beide oevers staan opgesteld. De afbouw van de brug duurt nog tot november dit jaar.

 

Foto: Thea van den Heuvel

« Terug naar het overzicht

Reacties

Mw. J.T.A. Theijse (woensdag 24 april 2013)

De hele operatie was een imposant gezicht. Alle hulde voor alle architecten, bouwmeesters en alle andere medewerkers die het geheel zo (voor de leek) vlekkeloos hebbben doen verlopen. Een knap stuk werk!!!

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media