LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Invaren nieuwe stadsbrug De Oversteek

Maandag 15 April 2013 | reacties 0
locatie-toeschouwers-invaren

Komende zaterdag is het zover! Als het niet te hard waait en als het niet mistig is, wordt de nieuwe stadsbrug De Oversteek op twee pontons op z’n definitieve plek getrokken. Vijftien stalen kabels die vastzitten aan ankerpalen in en rondom de Waal trekken het gevaarte van 7500 ton meter voor meter op z’n plek. Voor deze mega-operatie wordt het scheepvaartverkeer op de Waal gedurende maximaal 10 uur volledig stilgelegd. De invaaroperatie start naar verwachting ’s ochtends om 7.00 uur. De eindtijd is onduidelijk. Dat hangt af van factoren als wind, stroomsnelheid van het water en dergelijke.

 

Het invaren op locatie bekijken?
Wie het invaren van dichtbij wil bekijken, kan die dag terecht aan de Lentse zijde van de Waal, tussen het platform en de spoorbrug. Op het terrein wordt een groot scherm geplaatst waarop de werkzaamheden goed zijn te zien, er komt een horecavoorziening en er worden toiletten geplaatst. Hou rekening met een drassige ondergrond, dus draag stevig schoeisel! Op de locatie worden fietsenrekken geplaatst en er wordt een beperkt aantal parkeerplaatsen ingericht. Op de Oosterhoutsedijk wordt een parkeerverbod ingesteld. Wij adviseren u zoveel mogelijk te voet of met de fiets te komen. Vanaf Station Lent staat de route naar de kijklocatie aangegeven. Het is niet mogelijk om het invaren vanaf de zuidoever te bekijken. Dit gebied wordt om veiligheidsredenen afgezet.

 

Het invaren thuis bekijken?
De beelden die te zien zijn op het scherm aan de overkant, worden gestreamd naar www.nijmegen.nl. Op de site is de voortgang van de operatie ook te zien via de webcam. Daarnaast doet RTV Nijmegen 1 de hele dag live verslag van de invaaroperatie. De Bouwcombinatie twittert gedurende de dag over de voortgang van de operatie (@BCStadsbrug)

 

Infoboot Nijmegen omarmt de Waal op 20 april gesloten
De medewerkers van de Infoboot Nijmegen omarmt de Waal staan op 20 april aan de Lentse kant met een informatiekraam. Om die reden is het infocentrum aan de Waalkade op 20 april gesloten.

 

Fotoboek
Architectuurfotograaf Thea van den Heuvel heeft de afgelopen jaren in opdracht van de gemeente Nijmegen het hele bouwproces vastgelegd.  In het unieke fotoboek De Oversteek. Een nieuwe Waalbrug voor Nijmegen zijn haar mooiste, meest frappante foto’s bijeengebracht. Het boek (gebonden, ca. 224 pagina’s, €29,50) verschijnt bij uitgeverij Vantilt | fragma en ligt direct na de opening van de brug in de winkels.  Zie voor meer informatie www.vantiltfragma.nl of vraag ernaar in uw boekhandel. 

Kijk voor meer informatie over De Oversteek op www.nijmegen.nl/stadsbrug. Daar is ook een interview met de aannemer te vinden over de invaaroperatie.

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media