LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Informatieboot Nijmegen omarmt de Waal en De Bastei slaan handen ineen

Dinsdag 16 December 2014 | reacties 0
infocentrum-nodw2

Met ingang van het nieuwe jaar gaan medewerkers van Museum de Stratemakerstoren en het Natuurmuseum aan de slag op de gemeentelijke informatieboot Nijmegen omarmt de Waal aan de Waalkade. Door de samenwerking kunnen de openingstijden worden uitgebreid. Met ingang van 2 januari is de infoboot zes dagen per week, iedere middag open. De nieuwe openingstijden zijn dinsdag t/m vrijdag tussen 12.00 uur en 17.00 uur en op zaterdag en zondag tussen 13.00 uur tot 17.00 uur.


Museum de Stratemakerstoren sluit begin 2015 haar deuren, zodat hier half januari de bouwwerkzaamheden voor De Bastei kunnen starten, het nieuwe centrum voor Natuur- en Cultuureducatie dat naar verwachting half 2016 zijn deuren opent. Het Natuurmuseum aan de Gerard Noodtstraat blijft wel open. De Bastei is een initiatief van het Natuurmuseum Nijmegen, museum De Stratemakerstoren, Staatsbosbeheer en het IVN Rijk van Nijmegen. In en rond de Stratemakerstoren - op de grens van stad en natuur- realiseren ze een bezoekerscentrum waarin stad, rivier en natuur samenkomen. Het bezoekerscentrum vormt bovendien het vertrekpunt voor wandelingen en fietstochten in de Ooijpolder/Stadswaard. Dit natuurgebied ligt door de komst van de Ooypoort, de wandelbrug over ’t Meertje, letterlijk naast de deur.

 

 

Informatieboot Nijmegen omarmt de Waal 

De informatieboot aan de Waalkade, tegenover het casino biedt informatie over alle projecten van Nijmegen rondom de Waal zoals het Waalfront en Ruimte voor de Waal/dijkverlegging in Lent. De informatieboot heeft sinds de opening in maart 2012 zo’n 30.000 bezoekers uit binnen- en buitenland getrokken. Aan alle ontwikkelingen van ‘Nijmegen omarmt de Waal’ worden nog de thema’s cultuurhistorie, duurzaamheid en milieu toegevoegd. Daarmee ontstaat er een mooi en compleet verhaal over het gehele Waalgebied dat aan bezoekers kan worden verteld. De gemeentelijke medewerkers van de infoboot blijven verantwoordelijk voor de ontvangsten, lezingen en excursies naar bijvoorbeeld het projectgebied Ruimte voor de Waal. Kijk voor meer informatie op www.nijmegen.nl/nodw.


Bron: Persbericht gemeente Nijmegen, 16 december 2014

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media