LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Informatieavond Knoop Lent maandag 7 november

Dinsdag 18 Oktober 2011 | reacties 3
knooplentnieuw2

Knoop Lent

Knoop Lent is het gebied rondom het tijdelijk treinstation Nijmegen Lent. Dit wordt hét splitsingspunt voor het autoverkeer van en naar Arnhem, de Waalbrug en de nieuwe stadsbrug de Oversteek. Daarnaast komt er een definitief NS-station Nijmegen Lent, een stationsplein en een fietsbrug over de Graaf Alardsingel.

 

Informatieavond maandag 7 november
Op maandag 7 november organiseert de gemeente in samenwerking met ProRail een inloopavond voor Knoop Lent. Tijdens deze inloopavond wordt het inrichtingsplan voor het nieuwe NS-station Lent en de stationsomgeving gepresenteerd. Daarnaast kunt u informatie krijgen over verschillende onderdelen van het project en thema’s, zoals bereikbaarheid, vergunningen, procedures en werkzaamheden tijdens de uitvoering. U kunt tijdens de inloopavond bij diverse medewerkers van de gemeente en ProRail terecht met uw vragen over het project. De avond duurt van 19.00 tot 21.30 uur en vindt plaats in Het Witte Huis, Pastoor van Laakstraat 54, 6663 CB Lent. De presentatie over het inrichtingsplan begint om 19.30 uur.

 

Omgeving nieuw NS station LentBestemmingsplan nieuwe fietsbrug vastgesteld
Onderdeel van Knoop Lent is een fietsbrug over de Graaf Alardsingel. Hierdoor ontstaat een fietsverbinding tussen het nieuwe station Nijmegen Lent en de huidige Griftdijk-Noord. Het bestemmingsplan ‘Buitengebied Dorp Lent-29’ maakt het bouwen van deze fietsbrug en een noodzakelijke aanpassing van de Snelbinder mogelijk. Tegen het plan zijn geen zienswijzen ingekomen en het plan wordt in november vastgesteld door de Raad.

 

Voor meer informatie over Knoop Lent kunt u terecht op www.nijmegen.nl/knooplent.
 

« Terug naar het overzicht

Reacties

Anneke Madlener (dinsdag 25 oktober 2011)

Er was ons ook een treinstation beloofd in Oosterhout, waar blijft dat? Ik moet nu 10 minuten lopen naar de dichtsbijzijnde bushalte op de fruitlaan. De Ovatonde is al helemaal te ver, namelijk een kwartier lopen. De bus staat regelmatig in de file op de Griftdijk waardoor ik mijn treinaansluiting naar Den Bosch mis. Gaan jullie daar allemaal nog iets aan doen?

h.bleeker (woensdag 02 november 2011)

gefeliciteerd pro-rail met het mooie station lent. Wat betreft de gemeente nijmegen, die is niet in staat om bus lijn 1 niet te laten stoppen bij het station en moet ik lopen naar de wijk visveld of doorreizen naar station nijmegen en dan lijn 1 te nemen. dat kost mij dagelijks € 1,10 en een tijd om deze omweg te maken. ook voor mensen die visveld voor famile of vrienden willen bezoeken en uit stappen bij station lent begrijpen er niets van. nee wethouder beerten praat liever over zijn tramstokpaartje dan bewoners van visveld een goede busverbinding van en naar station lent. beerten wordt eens wakker.

Redactie Waalsprong.nl (dinsdag 08 november 2011)

@Anneke Madlener Het klopt dat er in eerdere plannen (ontwikkelingsbeeld Waalsprong) een station gepland was in Ressen. Deze mogelijkheid is overigens niet definitief van de baan, maar áls het er komt, dan pas op de lange termijn. De exploitatie van een extra station is pas haalbaar als er voldoende mensen in de Waalsprong wonen. Wat betreft de Griftdijk: in de plannen voor hoofdinfrastructuur is rekening gehouden met een knip tijdens spits op de Griftdijk, ten noorden van de nieuwbouwwijken. Het gaat om een bewonersvriendelijke knip, open voor bewoners van de wijk. Daardoor ontstaat er een betere doorstroming en minder file op de Griftdijk. Het is onbekend wanneer dit op de planning staat bij de gemeente Nijmegen.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media