LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Huis van Overvloed: eerste steen gelegd

Dinsdag 15 Mei 2012 | reacties 1
huis-van-overvloed

 

Met hulp, ideeën en spullen die over zijn een gebouw bouwen. Zonder geld en zonder officiële organisatie. Gaat dat lukken? Het is de uitdaging van het Huis van Overvloed, en jawel, het lukt! Op 16 mei, om 15.00 uur wordt aan de Bemmelsedijk 3 de eerste steen gelegd door wethouder Jan van der Meer, die het initiatief een warm hart toedraagt.

 

Het idee achter het Huis van Overvloed is om van restmaterialen en spullen die over zijn (zoals pallets en stoeptegels), een energiepositieve, duurzame ontmoetingsplek te maken voor iedereen die maatschappelijke en duurzame doelen nastreeft.

 

Welkom
Iedereen is van harte welkom om de start te vieren. Op 19 juni is er ’s avonds ook een informatiebijeenkomst in Lux, waar mensen die mee willen doen meer informatie kunnen krijgen. Kijk voor het laatste nieuws op www.huisvanovervloed.nl

 

Nijmegen omarmt de Waal
Nijmegen is de komende jaren volop in verandering rondom de Waal. De nieuwe stadsbrug De Oversteek is in aanbouw en zal volgens planning eind 2013 gereed zijn. Om de rivier meer ruimte te bieden, wordt de dijk bij Lent verlegd en ontstaat een stadseiland midden in de Waal. Met deze projecten verandert het hart van de stad ingrijpend. De gemeente Nijmegen vindt het belangrijk dat inwoners en bezoekers van de stad die verandering kunnen volgen. Daarom geeft de gemeente graag de ruimte aan tijdelijke initiatieven zoals het Huis van Overvloed. Het nodigt belangstellenden uit om te komen kijken en beleven hoe Nijmegen de Waal omarmt. En het bouwt op duurzame wijze mee aan de nieuwe identiteit en inrichting van het gebied.


Meer informatie: www.huisvanovervloed.nl
http://www.ruimtevoorderivier.nl/waar-doen-we-dit/projecten/gelderland/dijkteruglegging-lent/

 

Bron: gemeente Nijmegen


 

« Terug naar het overzicht

Reacties

Marcel Budding (woensdag 16 mei 2012)

Prachtig initiatief. Iets bouwen met materialen die over zijn. Wij van 100% ZONNIG in Wijchen wensen Juul, Ralph, en alle andere vrijwilligers veel succes met de bouw. We bouwen zelf ook mee aan dit project en verzorgen de zonnepanelen installatie, waarvoor de panelen zijn gedoneerd door Scheuten Solar in Venlo.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media