LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Hoge waardering voor wijken in de Waalsprong

Woensdag 22 April 2020 | reacties 0
aantrekkelijkheid

In de jaarlijkse Stads- en Wijkmonitor geeft de gemeente Nijmegen een beeld van onze stad op basis van statistieken en onderzoeken. Hoe beleven we onze stad, hoe staan we er op verschillende gebieden voor en waar zitten verbeterpunten. Uit de wijkmonitor blijkt een hoge waardering voor de wijken in de Waalsprong.

 

Woon- en leefomgeving

Het beeld uit deze laatste Stads- en Wijkmonitor is voor de stad Nijmegen als geheel overwegend positief; al zijn er nog aandachtspunten. Op het gebied van woon- en leefomgeving scoort de stad iets beter dan enkele jaren geleden op waardering voor buurt en stad. Geen enkele wijk scoort een onvoldoende, al zijn er wel enkele buurten en kleinere gebieden die aandacht vragen. De cijfers in de stad liggen tussen 6,6 en 8,3; de binnenstad scoort een 7,7.

 

Waalsprong bovengemiddeld hoog

De waardering voor de wijken in de Waalsprong is hoog: ze scoren tussen de 7,6 en 8,0. Deze bovengemiddelde waardering uit zich bijvoorbeeld in de hoge betrokkenheid van bewoners bij hun buurt en leefomgeving. Bewoners zijn gehecht aan hun buurt, doen actief mee en voelen zich meer verantwoordelijk voor hun buurt dan overige bewoners in de stad dat doen. Ook is het oordeel positief over het groen en water in de wijk en de recreatieve mogelijkheden. Er zijn natuurlijk ook aandachtpunten; net als in de rest van de stad worden aandachtspunten genoemd als bijvoorbeeld verkeersdruk en verkeersveiligheid. Ook wordt het gebrek aan voorzieningen nog vaker genoemd; met de komst van het nieuwe centrumgebied in Hof van Holland en voorzieningen daaromheen zal daarin in volgende metingen een verbetering in te verwachten zijn.

 

Details per wijk

De Stads- en Wijkmonitor geeft met behulp van infographics voor iedereen een helder beeld van de wijken, met cijfers voor leefbaarheid en ontwikkeling, sterktes en aantrekkingskracht van de wijk, en natuurlijk ook aandachtspunten. Lees hier meer over de beoordeling van bewoners voor de wijken in de Waalsprong:

Meer weten over de Stads- en Wijkmonitor? Klik dan hier voor een overzicht naar alle cijfers en overige wijken in de stad. Of lees het persbericht van de gemeente Nijmegen.

 

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media