LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

‘Het Bastion is een perfect nieuw visitekaartje voor de stad’

Maandag 16 Maart 2020 | reacties 0
het-bastion-roeifoto

Het College van Burgemeester en Wethouders ging in februari jl. al akkoord, maar als ook de Nijmeegse gemeenteraad definitief ‘ja’ zegt tegen het bestemmingsplan, lijkt niets de komst van Watersportcentrum Het Bastion nog in de weg te staan.

 

Het besluit markeert het einde van een jarenlang besluitvormingsproces, maar is vooral het begin van een nieuw, gezamenlijk avontuur voor de vier watersportverenigingen Phocas, De Loefbijter, De Batavier en Aeolus, plus De Nijmeegse Reddingsbrigade.

 

De ideeën voor een eigen, gezamenlijk Nijmeegs watersportcentrum ontstonden zo’n tien jaar geleden, met de aangekondigde komst van de Nevengeul, op papier het walhalla voor watersporters. “Dit klonk inderdaad als een gouden kans die we niet konden laten liggen”, vertelt Cees Verhoef, op dat moment voorzitter van kanovereniging De Batavier. “Op zich zaten we goed, op ons plekje aan het Maas-Waalkanaal, maar we wilden als club ook vooruit, nieuwe stappen maken.”

 

Aan de slag
Voordat de vier deelnemende watersportverenigingen en de Nijmeegse Reddingsbrigade hun intrek nemen in Het Bastion, moeten nog een aantal stappen worden gezet, vertelt Oppelaar. “Naar verwachting komt het bestemmingsplan in april in de Nijmeegse gemeenteraad voor een definitief akkoord. Vervolgens worden de uitgewerkte ontwerpen voorgelegd aan de verenigingen en Rijkswaterstaat dat naast vergunningverlener ook eigenaar en beheerder is van de brug en de Spiegelwaal. Zijn de laatste vergunningen geregeld, dan start de BAM na de zomer met de bouw van de binnen- en buitenruimte. In de zomer van 2021 moet het watersportcentrum klaar zijn. Intussen is Nijmegen ook gestart met de planvoorbereiding van de gebiedsontwikkeling van Veur-Lent. Daarmee zal ook de omgeving van het watersportcentrum een definitieve invulling krijgen.”

 

Wil je het hele interview met onder andere Phocas en De Batavier lezen? Klik dan hier

 

 

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media