LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Herziening bestemmingsplan watersportcentrum en informatieavond

Dinsdag 3 December 2019 | reacties 0
bastion-en-watersportrutger-hollander

De afgelopen tijd is de gemeente Nijmegen bezig geweest met de ontwikkeling van een watersportcentrum aan de Spiegelwaal. Deze krijgt een plek in het Bastion onder de Verlengde Waalbrug op Veur Lent. Om het centrum mogelijk te maken is een herziening van het bestemmingsplan Ruimte voor de Waal in procedure gebracht. We vertellen je hier meer waar deze herziening over gaat. Wil je meer weten? Op 12 december wordt er een inloopbijeenkomst georganiseerd voor al je vragen over het watersportcentrum. 

 

In het nieuwe watersportcentrum in het Bastion komen watersportverenigingen voor roeien, kanoën, zeilen, surfen en de Nijmeegse Reddingsbrigade. De Spiegelwaal krijgt er zo een levendige functie bij. De functie watersport in het Bastion en op de Spiegelwaal was op het moment van het vaststellen van het bestemmingsplan Ruimte voor de Waal nog niet in beeld. Om het watersportcentrum mogelijk te maken, wordt het huidige bestemmingsplan voor een deel aangepast. De belangrijkste aanpassing is de toevoeging van de functie watersport. Daarnaast zijn er kleine veranderingen, zoals het mogelijk maken van steigers in het water voor de watersporters en de benodigde verharding voor verblijfsruimte, paden en parkeren.

 

Herziening ter visie
De herziening van het bestemmingsplan is in te zien vanaf 28 november 2019. Je kunt reageren op de plannen tot en met 8 januari 2020. Het plan ligt tot die datum ter inzage bij de Informatiebalie in de Stadswinkel van de gemeente Nijmegen en bij het Wooninformatiecentrum Waalsprong (gevestigd in het Thermion, Thermionpark 7 te Lent). Je kunt ze ook digitaal inzien op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl, onder de naam ‘Ruimte voor de Waal -5 (WCN)'.

 

Inloopbijeenkomst
Wil je meer weten over de herziening van het bestemmingsplan, of de beoogde plannen voor het Watersportcentrum? Dan ben je van harte welkom op donderdag 12 december 2019, in het Wooninformatiecentrum Waalsprong, Thermionpark 7 in Lent. Je kunt tussen 18.00 en 20.00 uur binnenlopen en projectmedewerkers van de gemeente Nijmegen beantwoorden dan graag je vragen.

 

Foto: Rutger Hollander

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media