LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Herinrichting Oosterhoutse Waarden van start

Maandag 11 Mei 2015 | reacties 0
dsc6360

De herinrichting van de Oosterhoutse Waarden is gestart. Op vrijdag 1 mei maakten alle betrokken partijen een rondvaart door het gebied als startsein van de werkzaamheden. De Oosterhoutse Waarden vormen het uiterwaardengebied tussen de Waaldijk in Oosterhout en de Waal, ten westen van het gebied Ruimte voor de Waal. Voor de realisatie ervan is subsidie verleend vanuit het programma Waalweelde (link naar website). Gebiedsontwikkelaar K3Delta voert de plannen uit.

 

Ter hoogte van Oosterhout wordt in het verlengde van de nevengeul een deel van de uiterwaard uitgegraven. Hiermee ontstaat een waterrijk landschap als overgang van de nevengeul naar de Waal. Ook wordt het buitendijkse grasland ingericht met wandelpaden; het wordt een rustige wandeluiterwaard die vanuit verschillende kanten bereikbaar is. De herinrichting vindt plaats in goed overleg met de gemeente Overbetuwe.

 

In hoofdlijnen bestaan de Oosterhoutse Waarden uit twee delen. Het noordelijke deel van de uiterwaard -tegen de dijk- behoudt het huidige karakter: een open landschap met natuurlijke graslanden, begrensd door sloten en greppels, waarin hoogteverschillen en de voormalige kolken het verhaal van het verleden zichtbaar maken. Het zuidelijke deel omvat onder meer zandstranden langs de rivier, lage rivierduintjes op de oever, de deels opgevulde en heringerichte zandwinplas en een natuurlijke oeverwal.

 

Startsein

Op vrijdag 1 mei maakten alle betrokken partijen een rondvaart door het gebied als startsein van de werkzaamheden. Wethouder Velthuis gaf in zijn welkomstwoord aan blij te zijn met het mooie evenwicht tussen wonen en groen in Nijmegen en is enthousiast over deze verrijking  van ‘het groene’. Gedeputeerde mevrouw Meijers van Provincie Gelderland ging in op de waarde die de Oosterhoutse Waarde heeft voor het rivierengebied en als voorbeeldproject voor het programma Waalweelde. Tenslotte gaf de heer Van Groesen van K3Delta aan dat de ontwikkelingen in het gebied aan het eind van dit jaar klaar zijn. De recreatieve paden worden al vroeg aangelegd, zodat bezoekers al op korte termijn kunnen genieten van het gebied.


Foto's: I. Reerink – K3Delta BV 

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media