LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Heijmans plaatst fietsbrug ‘t Groentje

Dinsdag 21 Mei 2013 | reacties 0

De omgeving van treinstation Nijmegen Lent krijgt kleur; in het weekend van 25 en 26 mei plaatst de firma Heijmans in opdracht van de gemeente Nijmegen in drie delen de fietsbrug met de toepasselijke naam ’t Groentje. De brug aan de westzijde van de spoordijk leidt fietsers vanaf komende juli over de Graaf Alardsingel en gaat deel uitmaken van het RijnWaalpad, de snelfietsroute van Arnhem naar Nijmegen.

 

In de afgelopen maanden zijn voorbereidingen getroffen voor de plaatsing van de fietsbrug; aan beide zijden van de Graaf Alardsingel zijn grondlichamen aangebracht, landhoofden gemaakt en er zijn funderingen aangebracht voor de tussensteunpunten.

De grasgroene, stalen fietsbrug is geproduceerd in België en wordt in drie delen een aantal dagen voor de plaatsing per schip naar Lent vervoerd. Op 25 mei worden de brugdelen -per stuk 40 meter lang en 110 ton zwaar- aan land gebracht op de loskade vlakbij de nieuwe stadsbrug De Oversteek. Vanaf de loskade worden de brugdelen over de toekomstige Graaf Alardsingel richting station Nijmegen Lent gereden. Nabij het treinstation hijsen twee grote kranen de brugdelen op hun plaats.

 

Verkeer
Tijdens de werkzaamheden is de weg voor autoverkeer afgesloten tussen de Prins Mauritssingel (oostzijde spooronderdoorgang) en Griftdijk-noord (ten noorden van het sporthal De Triangel). De afsluiting duurt van zaterdag 25 mei 05.30 uur tot en met zondag 26 mei 19.00 uur. Er zijn geen afsluitingen van fiets- en voetpaden.

 

Het P&R-terrein aan de westzijde van het station is gedurende de werkzaamheden niet bereikbaar. Treinreizigers kunnen gebruik maken van de parkeerplaats naast de brandweerkazerne aan de Griftdijk-noord.

 

Op 25 mei kruist het transport van de brugdelen een aantal malen de Oosterhoutsedijk. Verkeersregelaars houden op die momenten het verkeer tegen. Dit duurt maximaal 30 minuten per keer. Doorgaand verkeer wordt geadviseerd om de Oosterhoutsedijk in het weekend van 25 en 26 mei te mijden.

 

 

Kijkersplek
Direct ten westen van de spooronderdoorgang richt de firma Heijmans een plek in voor mensen die de plaatsing van de fietsbrug van dichtbij willen volgen. Deze locatie is alleen bereikbaar via fiets- en voetpaden. De kijkersplek moet voorkomen dat belangstellenden het treinperron als kijkersplek gaan gebruiken. Verkeersregelaars zorgen ervoor dat het verkeer ter plaatse goed doorstroomt.
 

Planning op hoofdlijnen:
• Zaterdag 25 mei van 7.00 uur tot 17.00 uur: transporteren brugdelen vanaf de loswal.
• Zaterdag 25 mei van 10.00 uur tot 20.00 uur: inhijsen van twee brugdelen.
• Zondag 26 mei van 7.00 uur tot 15.00 uur: inhijsen van het laatste brugdeel.
Deze tijden zijn indicatief; door onvoorziene omstandigheden kunnen wijzigingen optreden. Voorafgaand aan 25 mei worden de V-vormige tussensteunpunten geplaatst.Na 26 mei vindt de afbouw van de brug plaats. Naar verwachting wordt de brug in juli in gebruik genomen.

 

De werkzaamheden van 25 en 26 mei maken deel uit van een grootschalige reconstructie van het gebied rondom treinstation Nijmegen Lent. De ombouw is nodig om verkeer vanaf de Prins Mauritssingel toegang te geven tot de nieuwe stadsbrug De Oversteek, die in november 2013 wordt geopend. Naast een nieuwe fietsbrug komt er een Splitsingspunt, een stationsplein en een nieuwe P+R. ProRail realiseert daarnaast op deze locatie een nieuw treinstation. Knoop Lent is een belangrijk onderdeel van de nieuwe verkeersstructuur in Nijmegen Noord. Het draagt bij aan het verbeteren van de bereikbaarheid van Nijmegen.

 

Bron: gemeente Nijmegen, 17 mei 2013

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media