LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Groene Vrijdag is terug op 11 oktober!

Dinsdag 1 Oktober 2019 | reacties 0
groene-vrijdag

Groene Vrijdag, de afsluiting van Nijmegen European Green Capital 2018, wordt een jaarlijks terugkerende dag. Dit jaar wordt Groene Vrijdag gevierd op 11 oktober. Iedereen kan s'ochtends meedoen met het ochtendprogramma, dan ga je in de wijken aan de slag! In de middag zijn er diverse workshops.

 

Help mee Nijmegen mooier en groener te maken!

Tijdens het ochtendprogramma kan je meehelpen om Nijmegen mooier en groener te maken. Denk bijvoorbeeld aan het oogsten bij Warmoes, meehelpen om voedsel in te zamelen voor de Voedselbank of het opruimen van een van de waalstrandjes. Je wordt niet alleen beloond met een mooiere stad, maar ook met een gratis lunch in de Lindenberg.

 

Volg verschillende workshops

In de middag zijn er drie verschillende workshops in de Lindenberg. De workshop vegetarisch koken wordt gegeven door Oda Steenbrink, natuurvoedingsadviseur, natuurkok en eigenaar van BioCatootje. Ze kookt vers, puur, eerlijk en biologisch. Om je goed voor te bereiden op het ontstenen en ontgroenen van je tuin kun je de workshop tuinontwerp volgen. Thonen Tuinen geeft de workshop en maakt veel gebruik van bestaande materialen. De derde workshop, 'samen aan de slag in de wijk', wordt gegeven door Pjotr Timmerman. Hij maakt zich sterk voor bewonersparticipatie in zijn eigen straat en wijk.

 

Vanaf 15.00 uur is het programma 'gesprekken in het bos' met sprekers, filmpjes en muziek in de Lindenberg. Laat je onder andere inspireren door de Plastic Soup Surfer of door het Nederlands jeugdkampioen speechen. Wethouder Harriët Tiemens vertelt hoe het netwerk rond Nijmegen Green Capital is ontstaan en hoe dat verder gaat.

 

Groene Vrijdag in de Waalsprong

Ook in de Waalsprong vieren we Groene Vrijdag. Nieuwkomers in de wijken Zuiderveld en Grote Boel ontvangen die dag een welkomstpakketje met onder andere bloembollen en info over het vergroenen van je tuin. We hopen dat we nieuwe bewoners zo kunnen laten zien dat zij zelf óók kunnen bijdragen aan een groene woonomgeving. Zo werken we samen aan het terugdringen van hittestress, een grotere biodiversiteit en een heerlijke plek om te wonen.

 

Zelf meedoen op vrijdag 11 oktober?

Wil jij in de ochtend meehelpen Njimegen nog mooier te maken? Of kies jij voor een van de workshops of gesprekken in het bos? Klik hier om je aan te melden.

 

Meer informatie kan je vinden op de website van Groene Vrijdag.

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media