LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Griftdijk wegafsluiting 4 juni – 14 juli

Dinsdag 29 Mei 2018 | reacties 8
rotonde-griftdijkterralaan

Op de kruising Griftdijk Noord - Terralaan wordt een rotonde aangelegd voor het verbeteren van de doorstroming van het verkeer. De rotonde sluit ook een deel van het verkeer van de nieuwe wijk Grote Boel aan op de Griftdijk. Vanwege de werkzaamheden wordt van maandag 4 juni tot zaterdag 14 juli de Griftdijk ter hoogte van de Terralaan afgesloten voor verkeer en is er een omleidingsroute. Tijdens de afsluiting kan de bus de eerste vier weken nog langs de werkzaamheden, daarna volgt de bus ook de omleidingsroute.  

 

De werkzaamheden zijn inmiddels gestart met o.a. het verleggen van kabels en leidingen. De omleiding loopt van 4 juni tot (naar  verwachting) 14 juli vanaf de Graaf Alardsingel via de Margaretha van Mechelenweg, Keizer Hendrik VI-singel naar de Griftdijk en andersom.

 

Fietsers en voetgangers

Fietsers worden omgeleid via de Van Boetzelaerstraat en de Volsellastraat en andersom. Voetgangers worden langs de werkzaamheden geleid.

 

Bus

Tijdens de afsluiting kan de bus de eerste vier weken nog langs de werkzaamheden. Van maandag 2 juli tot zaterdag 14 juli gaat de bus gebruikmaken van dezelfde omleiding als de rest van het verkeer. Busmaatschappij Breng zal de reizigers hierover informeren op de haltes en op hun website.

 

 

De aanleg van de rotonde is een onderdeel van het raadsbesluit uit 2016 over het verkeer op de Griftdijk. Meer informatie over het besluit vindt u hier: https://www.waalsprong.nl/verkeersmaatregelen-op-de-griftdijk/

 

 

Klik hier voor een grotere kaart.

« Terug naar het overzicht

Reacties

Anoniem (woensdag 30 mei 2018)

Wordt het laatste stukje busbaan nu ook toegankelijk voor mensen die richting weefgewichtstraat willen? Of blijven die in de toekomst gebruik maken van volsellastraat?

Anoniem (woensdag 30 mei 2018)

Busbaan zou een enorme verbetering zijn. Kun je in de ochtend tenminste op een normale manier de Griftdijk op komen. Dit is regelmatig haast onmogelijk en zelfs zeer gevaarlijk! Je hebt wel 10 paar ogen nodig. Komt ook daarbij, dat er op de Volsellastraat veel punten zijn waar aanrijdingen kunnen gebeuren (zeker met fietsers en voetgangers). Komend vanaf de Weefgewicht naar Griftdijk heb je de volgende gevaarlijke punten: -Erg smalle bocht Weefgewichtstr/Volsellastr, -voetpad voor de busbaan, -vervolgens busbaan, -gelijk strak achter de busbaan een tweerichting fietspad, -gelijk na fietspad weg van rechts, -vervolgens aan de linkerzijde komt weer een fietspad uit op Volsellastraat, - slecht zicht op fietspad Griftdijk waar men soms ook aan het spookrijden is, -en dan als laatste de auto's op de Griftdijk. Als de gemeente Nijmegen verkeersveiligheid hoog in het vaandel heeft dan moet de keuze snel gemaakt worden om het laatste stuk van de busbaan richting rotonde te gaan gebruiken als ontsluiting van de wijk. Scheelt veel risicomomenten!

Redactie Waalsprong (donderdag 31 mei 2018)

Beste Anoniem, op dit moment is nog geen besluit genomen over inzet van het laatste deel van de Terralaan (busbaan) voor ontsluiting van de Weefgewichtstraat. Dat is nog in onderzoek, en staat los van de aanleg van de rotonde.

Redactie Waalsprong (donderdag 31 mei 2018)

Beste Anoniem (tweede), Wellicht is het aan uw aandacht onttrokken geweest dat de gemeente Nijmegen de afgelopen maanden op verschillende manieren bezig is geweest met het verkeer op de Griftdijk, aanpassingen daaromtrent, ontsluiting van de wijk (in het bijzonder Weefgewichtstraat), oversteekpunten, etc. Er is momenteel veel in ontwikkeling, belangrijkste in dit kader is wellicht de komst van een bewonersvriendelijke verkeersknip tijdens de spits, net ten zuiden van de hierboven besproken rotonde. U leest er meer over in de link die aan het eind van het nieuwsbericht is geplaatst. Daar vindt u tevens de mogelijkheid om meer vragen te stellen.

Ezra (maandag 04 juni 2018)

Vandaag de eerste dag waarop de kruising Griftdijk-Terralaan is afgesloten ivm werkzaamheden. Direct rijden er vele auto's de Volsellastraat in waarvan het merendeel of na enkele minuten weer vanuit de Volsellastraat de Griftdijk opdraaien. Een enkeling draait halverwege de Volsellastraat de busbaan op (Terralaan) sommigen rechts (die ter hoogte van de AH Jonagold straat weer moeten keren ivm de bussluis) of linksaf om de geslotenverklaring te omzeilen. De omleiding van or fietsers die via de Griftdijk naar Nijmegen willen, is goed aangegeven (via Volsellastraat). Echter: fietsers die via Fruitlaan-Terralaan richting Griftdijk willen, komen geen enkele aanwijzing tegen betreffende de gesloten kruising, tot ze al in de bouwwerkzaamheden terecht gekomen zijn. Borden plaatsen betreffende fietsroute op de Terralaan zou verstandig zijn. Wat betreft de automobilisten (die te dom zijn om C1-borden en andere aanwijzingen te begrijpen) zou aanwezigheid van de wijkagent mogelijk een leermoment creëren.

Redactie Waalsprong (donderdag 07 juni 2018)

Beste Ezra, ervaring leert, dat er altijd een periode van gewenning nodig is bij een afsluiting, totdat iedereen zijn weg weer gevonden heeft. En er blijven inderdaad altijd mensen die de borden niet opmerken en doorrijden. De werkzaamheden worden begeleid door verkeersregelaars die iedereen weer op weg helpt - zo ontlasten we de wijkagent/politie. Hopelijk is iedereen binnenkort aan de situatie gewend!

Evers (vrijdag 15 juni 2018)

Vandaag vrijdag 15 juli is de bussluis op de busbaan fruitlaan aangepast. Er zijn nu stalen platen over de sluis heen geplaatst. Dit geeft een enorme herrie als hier een bus overheen rijd. Weet iemand hier meer van? Tevens kan nu elke auto zonder problemen over de busbaan rijden. Dit is levens gevaarlijk met alle overstekende voetgangers en fietsers bij het winkelcentrum. Dit is wachten op ongelukken.

Redactie Waalsprong (maandag 18 juni 2018)

@Evers, Dit weekend werd een evenement gehouden in De Klif, waarbij zieke kinderen de kans krijgen in bijzondere auto's (sportauto's, oldtimers, brandweerwagens, etc) te rijden. Eerdere jaren gingen die auto's richting Griftdijk, maar vanwege de aanleg van de rotonde is dit jaar gekozen voor een route via de Oude Groenestraat. De plaat op de bussluis is dus tijdelijk, en is maandagochtend weer weggehaald.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media