LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Gezocht: hulpvaardige buurtverbinders met internet-affiniteit

Dinsdag 4 Februari 2014 | reacties 0
screendump-site

Mijnbuurtje helpt je om andere buurtbewoners makkelijker te leren kennen en laat je op een leuke manier zien wat er allemaal bij jou in de buurt te doen is. Zo voelen mensen zich meer thuis in de buurt, kunnen ze makkelijk dingen zelf regelen en met andere buurtbewoners dingen doen. Ze zijn ook in Lent en Oosterhout actief.

 

Aanpak
Mijnbuurtje faciliteert dit door per wijk een paar buurtbewoners op te leiden tot ‘buurtverbinder’. Als buurtverbinder leer je hoe je een proces in je buurt op gang brengt waarin steeds meer mensen en organisaties in de buurt elkaar kennen en met elkaar samenwerken. Omdat steeds meer mensen internet gebruiken, ondersteunt mijnbuurtje dit met een interactief online buurtcommunicatieplatform. Voorbeelden hiervan zie je op www.lindenholtleeft.nl, www.dewester.info, www.mijnmariken.nl en www.dewijkwebsite.nl

 

We zoeken nog buurtverbinders!
En wel in de volgende wijken:
• Lent
• Oosterhout
• Lindenholt
• Oud West
• Goffert
• Hees/ Hezeveld
• Lindenholt
 

Als buurtverbinder stimuleert je wijkbewoners en organisaties enthousiast om actief mee te doen en het platform maximaal te gebruiken. Je onderhoudt goede relaties met ze en boort nieuwe bronnen van buurtinformatie aan. Je helpt wijkbewoners bij het gebruik van het platform en verbindt mensen met elkaar. Je zorgt ervoor dat vragen van bewoners bij de juiste persoon of organisatie terechtkomen. Je werkt nauw samen met andere mensen en organisaties in de wijk.

 

Opleiding
Mijnbuurtje verzorgt hiertoe een vijfdaagse opleiding tot buurtverbinder. Om succesvol deze opleiding af te kunnen ronden, zoekt Mijnbuurtje.nl de volgende mensen:
● HBO denkniveau
● Heb je een bijstandsuitkering? Dan is een werkparticipatie traject mogelijk.
● je bent betrokken bij je wijk en wil deze nog beter maken
● je legt makkelijk contact en hebt goede mondelinge vaardigheden
● je hebt affiniteit met internet, nieuwe media en het schrijven van teksten
● Je bent leergierig, hulpvaardig, ondernemend, verantwoordelijk en een doorzetter.

 

Na een succesvolle intake volg je de opleiding tot buurtverbinder die je afrondt met een examen. Tijdens de opleiding ga je als buurtverbinder in opleiding aan de slag in je wijk. Hiermee ben je zo’n 20 uur per week bezig.

 

Geinteresseerd?
Ben je enthousiast en voldoe je aan de bovenstaande eisen? Mail dan je motivatie en CV naar hanneke@mijnbuurtje.nl. Je wordt uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Meer informatie: www.mijnbuurtje.nl.

 

Bron: Mijnbuurtje.nl

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media