LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Gevarieerde en rijk gevulde negende editie van Festival De Oversteek

Dinsdag 22 Augustus 2017 | reacties 0
poster-fos17

Op zondagmiddag 3 en 10 september 2017 is de negende editie van Festival De Oversteek. Het Festival presenteert voor de negende keer muziek, theater, dans, literatuur en beeldende kunst op sfeervolle en groene locaties aan de Waal in Nijmegen-Noord. Op zondagmiddag 3 september is editie west op tien locaties ten westen van de Waalbrug. Een week later, op zondagmiddag 10 september is editie oost op dertien locaties oostelijk van de Waalbrug.

Op 22 sfeervolle en groene locaties zijn zo’n 50 acts en voorstellingen in alle kunstdisciplines te zien. Festival De Oversteek nodigt artiesten uit alle disciplines uit om vaak nieuw werk te presenteren op unieke locaties: waalstrandjes, natuurakkers, landgoederen, ooibosjes, tuinen, dijkhuisjes, forten en ateliers.

 

Atelier TAW

In 2017 is de eerste editie van Atelier TAW: de werkplaats voor dans en theater van Festival De Oversteek. Sinds begin juni zijn twaalf jonge makers aan de slag met nieuwe voorstellingen op bijzondere binnen- en buitenlocaties. Alle makers laten zich inspireren door natuur en cultuurhistorie ter plekke, en het omringende landschap. Zij presenteren het resultaat, een nieuwe productie van zo’n 20 minuten, op beide festivaldagen.

 

Expeditie Noord

In 2017 is de tweede editie van Expeditie Noord: een avontuurlijke kunststruintocht door het Rivierenpark. Beeldend kunstenaars Dorien de Wit en Isolde Venrooy nemen publiek op sleeptouw en betrekken het in hun interpretatie van het landschap. Er zijn wandelingen van een half uur op beide festivaldagen. Op de voorafgaande zaterdagen zijn extra lange wandelingen, inclusief een afsluitende gezamenlijke maaltijd.

 

Kinderprogramma, rondleidingen en meer

Voor jonge overstekers is er genoeg te beleven: er zijn aansprekende kindervoorstellingen van onder meer Kletskous en leuke doe- en speelactiviteiten. Voor jong én oud zijn er leuke én leerzame rondleidingen, zoals de bezichtiging van Landgoed Doornik in samenwerking met Open Monumentendag en een wildplukwandeling van Ellen Mookhoek.

 

Praktisch

Bereid je voor op je festivalbezoek met de praktische informatie op de website van #FOS17. Het laatste nieuws en alle ontwikkelingen volg je op Facebook: zowel van  editie west als editie oost. Tickets voor Festival De Oversteek zijn te koop op festivaldeoversteek.nl. Dagkaarten voor 3 september zijn € 12,50, voor 10 september € 17,50. Een passe-partout kost online € 25,-.

 

Bron: persbericht Festival de Oversteek

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media