LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Fietsers kunnen weer via Italiëstraat naar Oversteek

Maandag 26 Juli 2021 | reacties 0
dji0760uitsnede

Het is weer mogelijk om met de fiets vanaf de Griftdijk-Noord naar de Oversteek te gaan via de Italiëstraat. Deze fietsroute was lange tijd buiten gebruik vanwege de nieuwbouw in Woenderskamp. Nu de meeste woningen daar klaar zijn hoeft niet meer omgefietst te worden via de Margaretha van Mechelenweg. Vooral scholieren en studenten die gebruik maken van de Oversteek profiteren na de zomervakantie van deze kortere route.

 

 

Bij de start van de woningbouw in Woenderskamp werd vooral voor veiligheid gekozen. De combinatie van bouwverkeer en regulier verkeer is verre van ideaal. Vooral fietsers zijn kwetsbaar in die situatie. Daarom is de Italiëstraat – die hiervoor alleen een route voor bus en fiets bood – sinds de zomer van 2018 afgesloten. Fietsers moesten vanaf dat moment ruim een halve kilometer omrijden via de Margaretha van Mechelenweg. Vooral de verkeerslichten zorgden voor extra vertraging.

 

Fietspaden 

Vanaf medio juli is de route door de Italiëstraat voor fietsers en voetgangers weer opengesteld. Ook mensen uit de nieuwe wijk zelf hebben zo een directe route naar de Aldi, aan de overzijde van de Graaf Alardsingel. Er was al een route voor langzaam verkeer naar de oostzijde: een fietspad naar de Griftdijk met verkeerslichten biedt een route naar de Dijkstraat en de Eisenhowertunnel onder het spoor door naar de oostzijde van Lent.

 

Nog geen doorgaande route

De Italiëstraat is overigens nog niet als doorgaande route voor auto’s beschikbaar. De Italiëstraat  is op het kruispunt met de Graaf Alardsingel is voorlopig alleen toegankelijk voor bouwverkeer. Bewoners kunnen de wijk via de Griftdijk-Noord bereiken.

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media