LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Festival De Oversteek op 13 en 20 september

Donderdag 3 September 2015 | reacties 0
logo

Festival De Oversteek is twee dagen op culturele ontdekkingstocht langs de oevers van de Waal. Voor de zevende keer strijkt Festival De Oversteek neer
in Nijmegen-Noord. Met dit jaar zo'n dertig optredens en voorstellingen op vijftien onalledaagse, intieme en sfeervolle locaties in het prachtige buitengebied van Nijmegen-Noord. Festival De Oversteek is dit jaar niet één weekend, maar twee opeenvolgende zondagen: 13 en 20 september. Bert Velthuis, wethouder Stedelijke ontwikkeling, Grondbeleid en Cultuur van de gemeente Nijmegen, opent het festival 13 september om 13:00 uur.


Editie west en oost
Festival De Oversteek is muziek, theater, dans, literatuur en meer op bijzondere locaties aan de noordkant van de Waal bij Nijmegen. Het festival is dit jaar op zondagmiddag 13 en 20 september tussen 13:00 en 18:00 uur. Zondag 13 september doet Festival De Oversteek een zevental locaties aan ten westen van de Waalbrug. Een week later, op 20 september, vindt het festival plaats op acht locaties oostelijk van de Waalbrug.

Locaties
Een bezoek aan Festival De Oversteek is een fraaie wandeling of fietstocht door de natuur van de Gelderse Poort. Artiesten spelen meerdere keren op dezelfde plek, publiek gaat te voet of per fiets van locatie naar locatie. Deelnemende locaties zijn onder meer Historische Tuinderij Warmoes, strowijk Iewan en Koken aan de Waal. Er zijn ook voorstellingen op een strandje langs de Waal, in dijkhuisjes en in een kersenboomgaard. Op de locaties zijn verschillende hapjes en drankjes verkrijgbaar, vaak uit eigen tuin en boomgaard.

Programma
Bezoekers van Festival De Oversteek kunnen kiezen uit een breed aanbod, variërend van theater en dans, tot muziek en literatuur. Rick de Leeuw, bekend van de Tröckener Kecks, opent Festival De Oversteek met een speciaal voor het festival samengesteld programma. Meestergitarist Anne Soldaat speelt werk van zijn nieuwe plaat Talks Little, Kills Many, de Volendamse band AlascA laat een Europese interpretatie van americana horen. Literatuur is er van Eva Meijer en Max Greyson. Het Amsterdamse duo zZz, vermaard om zijn bezwerende en psychedelische orgelrock, sluit Festival De Oversteek af.

Tickets
Een ticket voor alle optredens en voorstellingen kost €10,00 per zondag. Een passe-partout voor beide zondagen kost €17,50 (excl. servicekosten). Bezoekers tot en met 15 jaar hebben gratis toegang. Tickets zijn online te koop.

Lentse Oeverspelen
Op 6 september presenteert Festival De Oversteek een bijzonder programma op de Lentse Oeverspelen. In de Schuur van Henk, backstage bij Café De Zon, treden op: Daniel Cane & The Rebellion (muziek) en Niels Terhalle & Lärmschutz (muziektheater/performance, bekend van Theatraal AM Waal). Tijdens de optredens zijn kaarten te koop voor Festival De Oversteek.
 

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media