LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Festival De Oversteek 21 en 22 september

Dinsdag 3 September 2013 | reacties 0
acts28201308151942985177

Op circa 20  sfeervolle en bijzondere locaties in het rivierenlandschap van Nijmegen Noord; de Waalsprong / Gelderse Poort presenteert Festival De Oversteek sinds 2009 dans, theater, poëzie en muziek. Het festival zoekt jaarlijks met haar programma nadrukkelijk de verbinding met natuur en cultuurhistorie. Dit jaar vindt de vijfde editie plaats. Het publiek kan op Festival De Oversteek zwerven door de polder en in een wijds landschap, onder een oneindige horizon, aansprekende en indringende optredens en voorstellingen beleven. Deze vinden veelal in intieme setting plaats.


Opening op zaterdagmiddag met streekproducten
De opening met hapjes en drankjes uit de omgeving vindt zaterdagmiddag om 16.00uur plaats op Landgoed Doornik. Op het menu staat onder andere de ambachtelijke gerookte zalm van het landgoed en bier van de Nijmeegse brouwerij Oersoep. Bluesgigant Big Bo verzorgt het muzikale programma tijdens de proeverij.

 

Zaterdagavond; dans en theater op locatie
Twee locaties – Landgoed De Doornik en de Historische Tuin in Lent - vormen de basis voor de voorstellingen op zaterdagavond. Op locatie, in een sfeervol natuurlijk decor, vinden de dans en theatervoorstellingen plaats. Het programma start op beide locaties om 20.00u.

 

Nieuwe locaties
Op zondag wordt een breed en afwisselend programma gepresenteerd op een twintigtal sfeervolle locaties langs de Waal tussen Slijk Ewijk, Oosterhout, Nijmegen Noord, Lent en Bemmel.

 

Op de zondag ook struinen door het buitengebied  
De zondag trapt om 10.00u af met Edwin Florès; culinaire reisorganisator, wildplukker & paddenstoelenspecialist. Na afloop van de struintocht met Florès kan men direct door naar het koffieconcert van cabaretier en songwriter André Manuel op Landgoed Doornik.

 

De hele zondagmiddag is er – inmiddels traditiegetrouw - een divers programma voor jong en oud van muziek, dans, literatuur en theater. De Oversteek is op de zondag vooral je eigen route bepalen door de polder en langs de Waal, belanden in ateliers en boerenschuren, op waalstrandjes en in kerkjes en daar verrast worden met bijzondere optredens en activiteiten. Er vindt een doorlopend programma plaats van 13.00u tot 18.00u, elk half uur begint er ergens wel iets. De meeste artiesten en voorstellingen treden ’s middags meerdere keren op.

 

Optreden in Wooninformatiecentrum Waalsprong

Bands en artiesten uit de omgeving van Nijmegen zijn dit jaar goed vertegenwoordigd. Songwriter Marcel Verbeek presenteert zich bij het Thermion, in het Wooninformatiecentrum Waalsprong. Daar is tevens de voorstelling ‘Salon voor 1’ te zien, een theatervoorstelling van 60 minuten. Een overzicht van de optredende artiesten en van de deelnemende locaties is te vinden op www.festivaldeoversteek.nl.

 

Kamperen!
Dit jaar voor het eerst gelegenheid het weekend te kamperen op het festival. Voor 10 tenten is er (ruim) plek en wel op een fraaie locatie middenin het groen, tussen de rondscharrellende fazanten, vlakbij de Waal. Inslapen onder de sterren en wakker worden met de geur van het vers gebakken brood van De Doornikse Natuurakkers…. Op de website meer informatie.

 

Entree
Op de deelnemende locaties zijn kaartjes en passepartous verkrijgbaar, jeugd en jongeren hebben vrij toegang. Voor het programma op zaterdag zijn kaarten a € 12,50 verkrijgbaar. Zondag kunt u met het  passepartout van € 10,- alle optredens bezoeken.
Voor beide dagen kost een kaartje € 17,50.


Festival De Oversteek is mede tot stand gekomen dankzij de gemeente Nijmegen, het SNS Reaal Fonds, GEM Waalsprong, Het Cultuurfonds Bank Nederlandse Gemeenten, De gemeente Overbetuwe en de gemeente Lingewaard.


Voor meer informatie kijkt u op:
www.festivaldeoversteek.nl
https://www.facebook.com/FestivaldeOversteek

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media