LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Feestelijke opening Landgoed Doornik

Maandag 16 Juni 2014 | reacties 0
doornik-dvpl-2013

Op 21 juni wordt het nieuwe Landgoed Doornik, in het zuidelijkste deel van Park Lingezegen, feestelijk geopend. In september 2013 ging hier de schop in de grond en inmiddels liggen de paden op hun plek en zijn er bomen geplant.

 

De officiële opening van dit landgoed dat ten oosten van het dorp Lent ligt, vindt plaats van 15.00 tot 16.00 uur bij het Openluchtklaslokaal. Dit klaslokaal werd vorig jaar tijdens de Dag van Park Lingezegen al geopend, waarbij ook het startschot werd gegeven voor de andere werkzaamheden op landgoed Doornik. Tijdens de opening op 21 juni is het woord aan Johan Sluiter (wethouder Lingewaard en lid van het Dagelijks Bestuur Park Lingezegen), Mascha Brouwer (Staatsbosbeheer) en Henk van Blerck (Landschapstriënnale). Daarna vindt de feestelijke openingshandeling plaats.

 

De hele dag is er nog veel meer te beleven op het landgoed, want hier vindt de Landschapstriënnale Lingezegen 2014 plaats. Zo is er de ‘Plekkenmakerij’, waarbij mensen zelf aan of in het landschap bouwen, zodat zij het tot hun ‘eigen’ plek maken. Op Landgoed Doornik wordt van 10 tot en met 21 juni dagelijks gebouwd aan een Mauritstoren van wilgentenen. Op zaterdag 21 juni kan voor het laatst genoten worden van de activiteiten van deze ‘Plekkenmakerij’. Ook zijn er tentoonstellingen bij Doornik, zoals de tentoonstelling ‘Duurzame landschapsarchitectuur’.

 

 

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media