LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Expeditie Tuinfruit 2017 geeft fruitboompjes weg

Dinsdag 19 September 2017 | reacties 0
img0283

Stichting Co-bomen wil Nijmegen Noord verder vergroenen. Dat is goed voor mens, plant en dier. Expeditie Tuinfruit geeft daarom gratis fruitboompjes weg. Er is keuze uit zes oude fruitrassen. Meld je online aan en draag zo bij aan een groene en fruitige omgeving.

 

fruitboompjes co-bomenIn navolging van 2016 mag Co-bomen met Expeditie Tuinfruit nu voor het tweede jaar een fruitboom per huishouden aanbieden. Gegroepeerde mensen, denk aan appartementgebouwen of lokale organisaties, kunnen de fruitbomen klusteren tot een kleine gaard. Zo is vorig jaar een gaard aangeplant bij Windpark Nijmegen-Betuwe en bij Landgoed Doornik. De oude fruitsoorten die van oudsher in ons woongebied aanwezig waren en hier goed gedijden, worden in de keuzelijst van Expeditie Tuinfruit opgenomen.

 

Reserveren

Vorig jaar verliep de reservering van de 200 gratis boompjes erg vlot. Dit jaar start de online reservering op 24 september op www.co-bomen.nl. Geïnteresseerden die een groene wijk willen ondersteunen en op eigen erf willen beginnen, kunnen hun voorkeur opgeven en een type fruitboom reserveren. Wees er op tijd bij, op is op!

 

Meer groen in woongebied Waalsprong

Co-bomen legt de relatie tussen stad en platteland, waarbij burgers actief betrokken worden bij hun leefomgeving, bij lokale voedselproductie en gezonde voeding. Het lokaal groene karakter van de Betuwe mag best behouden worden in de nieuwbouw van de Waalsprong. Met Expeditie Tuinfruit worden de komende jaren fruitbomen uitgereikt aan de bewoners in Nijmegen-Noord en Lent. Dit met het doel om het gebied te vergroenen, de Betuwse fruitcultuur in de wijken te laten voortbestaan, samen plezier van de opbrengst te hebben en oude of zelfs verdwenen rassen terug laten komen. Hiertoe werkt Co-bomen onder andere samen met Museumtuin ’t Olde Ras.

 

Uitreiking fruitbomen

De uitreiking van de fruitbomen is op zondag 5 november tijdens het jaarlijks Oogstfeest.

De vierde editie van het Co-bomen Oogstfeest is, zoals gebruikelijk, op de eerste zondag van november. Dit is de dag dat de fruitboompjes van Expeditie Tuinfruit worden uitgereikt en de nieuwe eigenaren deze kunnen komen ophalen.

 

Expeditie Tuinfruit wordt mede mogelijk gemaakt door het project ‘Groen Verbindt’ van de gemeente Nijmegen.

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media