LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Evenement Waalsprong - Tafel van de Idee

Dinsdag 2 Augustus 2011 | reacties 0
nijmegen-flyer-1-sept-def-1

Waalsprong – Tafel van de Idee

Aan tafel met Ellen ten Damme, I Compani en vele anderen


Op donderdag 1 september aanstaande vindt in de Waalsprong een bijzonder evenement plaats: Waalsprong – Tafel van de Idee. Een 120 meter lange tafel doet dienst als podium, discussieplatform en ontmoetingsplek voor 500 dinergangers, muzikanten, dichters, boeren, burgers en andere buitenlui.
 

Dichtbij het weiland waar de Tafel komt te staan, naast de Oosterhoutsedijk, ter hoogte van het Fort beneden Lent, verrijst over een aantal jaar het eiland Veur-Lent. Iedereen wordt uitgenodigd om aan te schuiven aan Tafel en zijn gevoel en ideeën over de Waalsprong te uiten.
 

Architect en beeldhouwer John Körmeling -architect en beeldhouwer met roots in Nijmegen- verwerkt ideeën over culturele activiteiten op het nieuwe eiland in een allesomvattend ontwerp. Saxofonist Bo van de Graaf componeert speciaal voor Waalsprong - Tafel van de Idee het begin van een muziekstuk. Ongeveer 80 Nijmeegse muzikanten, met leden van Kladderadatsch en diverse dweilorkesten, spelen het stuk als ze in optocht over de spoorbrug naar de Tafel naast de Oosterhoutsedijk toe komen. Hier krijgen 500 mensen een driegangendiner opgediend door festivalkok André Amaro en zijn mensen. Tijdens het eten worden op de Tafel ideeën gepresenteerd en zijn er performances van onder meer Pips:Lab, specialisten in absurd mediatheater, en nachtburgemeester Doro Krol die met vijftien dichters een ode aan het gebied brengt.


Vervolgens is het de beurt aan zangeres Ellen ten Damme. Zij zal samen met haar band een speciaal zonsondergangsconcert verzorgen. Als het eenmaal donker is, luidt het Nijmeegse gezelschap I Compani met ‘Mangiare’ de nacht op passende wijze uit.


Zonsopkomst met muziek en ontbijt
Op 1 september wordt niet alleen de zonsondergang, maar ook de zonsopkomst op bijzondere wijze beleefd. Jazzdrummer Fred van Duijnhoven en pianist Michiel Braam verzorgen op de vroege donderdagochtend een ornithologisch concert. Ze spelen een improvisatiestuk die vogels in het gebied meehelpen ontwaken, gebaseerd op de ritmiek van de vogels zelf. Aansluitend wordt voor alle aanwezigen en de Waalsprongbewoners die daar zin in hebben of op weg gaan naar het werk een ontbijt geserveerd. Rond de klok van 09.00 uur is het evenement afgelopen.

Achtergrond
Deze Tafel van de Idee is een nieuw concept van Terts Brinkhoff: geboren Nijmegenaar die improviseren tot levenskunst heeft verheven. In de jaren ’80 richtte hij de Boulevard of Broken Dreams -voorloper van de Parade- en de-Affaire op.
Brinkhoff liet de tafel van sloophout bouwen door Piet Hein Eek.

“Ik wilde af van die ruggen achter elkaar. De Tafel is een open concept dat voor verleiding en onrust zorgt.” De Tafel is in 2009 voor het eerst opgebouwd in New York en was daarna een succes met onder meer de WinterParade aan Tafel en op Oerol.

 

Waalsprong - Tafel van de Idee
Donderdag 1 september 2011, Nijmegen Lent
Locatie: weiland bij de Oosterhoutsedijk ter hoogte van het Fort Beneden Lent.

 

Programma
06.00 uur Zon-op met Fred van Duijnhoven en Michiel Braam
tot 09.00 uur Ontbijt

18.00 uur Overtocht over de Snelbinder onder leiding van Bo van de Graaf en Nijmeegse straatorkesten. Verzamelen bij de oude gebouwen van De Gelderlander: Voorstadslaan 2, Nijmegen
19.00 uur Diner à € 20,- van André Amaro met ideeënpresentaties en optredens van ondermeer Pips:Lab en nachtburgemeester Doro Krol met 15 dichters
21.30 uur Zon-onder met Ellen ten Damme en Band
22.30 uur I Compani met 'Mangiare'

 

Kaarten voor het diner aan Tafel via kassa LUX € 20,00 (plus € 1,00 administratiekosten), Mariënburg 38-39, Nijmegen, T 0900 589 46 36.

De overige programma’s zijn gratis toegankelijk.

Kijk hier voor het complete programma.

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media