Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.
De afgelopen jaren is er veel archeologisch onderzoek gedaan in de Waalsprong. Daaruit blijkt dat het gebied een zeer lange en aansluitende bewoningsgeschiedenis kent. Dat is heel bijzonder. De gemeente wil het verhaal van de Waalsprong nog meer zichtbaar en beleefbaar maken in het gebied. Daarom hebben we een handboek laten maken ter inspiratie voor de verdere ontwikkelingen en visualisaties van de bijzondere historie van de Waalsprong.
In de Waalsprong wordt samen met projectontwikkelaars gewerkt aan woningbouw, maatschappelijke functies, infrastructuur en bedrijvigheid. Archeologie en ander erfgoed zijn onlosmakelijk verbonden met de ontwikkeling van de Waalsprong. Hier vonden archeologen ‘het potje van Lent’, fort Knodsenburg en roadbarriers uit de Tweede Wereldoorlog. Het handboek voor de erfgoedbeleving biedt handvatten en inspiratie om in samenwerking met de projectontwikkelaars, ondernemers, scholen en inwoners voort te bouwen op het verhaal van de plek en daarmee bij te dragen aan de identiteit van de Waalsprong.
Verhaal van de Waalsprong
Archeologische vondsten vormen de basis van het verhaal van de Waalsprong. Maar ook het huidige landschap, gebouwd erfgoed en bewoners, gebruikers met hun tradities en verhalen vormen een bron van kennis. Vier verhaallijnen laten de geschiedenis van de Waalsprong zien. Elke lijn is een rode draad om op basis van historische verhalen vorm te geven aan de nieuwe leefomgeving.
Al deze verhalen en de vondsten of monumenten die hier bij horen willen we laten zien in de Waalsprong zelf. Daarvoor zijn een aantal kansrijke locaties aangewezen en daarvoor biedt het handboek ook inspiratie. De komende jaren wordt onder andere gewerkt aan een aantal visualisaties zoals een kunstwerk bij station Nijmegen Lent.
Benieuwd naar het hele verhaal? Klik hier voor het handboek.