LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Eerste Oogstfeest van Co-Bomen op zondag 9 november

Dinsdag 28 Oktober 2014 | reacties 0
foto-william-moore-oogstcobomen

Op vergeten plekken in de Waalsprong liggen prachtige boomgaarden. Ze werden niet gebruikt en raakten vervallen. En toch geven ze heerlijke vruchten. Stichting Co-bomen heeft begin 2014 een gebruikersovereenkomst met de gemeente Nijmegen afgesloten om vier gaarden in de Waalsprong te beheren.

 

Co-bomen bestaat een half jaar
Co-bomen bestaat uit leden en samen brengen we de boomgaarden weer in functie zodat we er samen de vruchten van kunnen plukken. Afgelopen seizoen is er voorzichtig gesnoeid, zijn gaarden weer begaanbaar gemaakt en zijn de eerste  appels, kersen, peren, pruimen en noten geoogst. Hiervan is ‘co-bo primeur geperst’ - verkrijgbaar op het oogstfeest – en leden hebben appeltaarten gebakken, compotes en jams gemaakt.
Aankomend jaar worden de plannen verder uitgerold en staan er mooie activiteiten gepland.

 

Oogstfeest zondagmiddag 9 november
Op het oogstfeest zijn presentaties over het maken van likeuren, balsamico’s en appeltaarten. Kinderen kunnen stokbrood bakken boven het vuur en eigen appelsap proeven.

De band Sweetvalley luistert het oogstfeest op met bij de sfeer passende Americana. Zij treden vanaf circa 17.00uur op. Uiteraard wordt er voor een stevig herfstig hapje en een drankje gezorgd.

 

Verrassing voor 100e lid
Met het oogstfeest viert de stichting dat zij inmiddels al meer dan 90 leden hebben mogen verwelkomen binnen co-bomen. Op het Oogstfeest kunnen mensen lid worden. Het 100e lid wacht een passende verrassing.

Iedereen kan lid van Co-bomen worden. Het hele jaar door worden activiteiten georganiseerd. Van snoeien tot het begaanbaar maken van de gaarden, en van het plukken en rapen van vers fruit tot het verwerken tot sappen en likeuren. Met een enkel lidmaatschap per gezin kunnen alle gezinsleden al aanhaken. Ook leuk om de kinderen bekend te maken met de natuur in het gebied en met het oogsten van producten in ‘de eigen achtertuin’!

 

Het Co-bomen Oogstfeest vindt plaats op zondag 9 november.  Aanvang is 15.00 uur t/m circa 21.00uur. Locatie is de fraaie hoeve ‘Het Manneneiland’, Woerdsestraat 14, Lent.

Het Oogstfeest is vrij toegankelijk voor leden, niet-leden € 2,- en alle kinderen gratis. Leden genieten reductie op producten.

Zie voor meer informatie www.cobomen.nl.

 

Bron: persbericht Cobomen

Foto: William Moore

 

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media