LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Duitse soldaat gevonden in Park Lingezegen

Maandag 10 Februari 2014 | reacties 0
persfoto-onderzoek-explosieven-park-lingezegenfeb14

Tijdens opsporingswerkzaamheden naar explosieven in het deelgebied De Buitens heeft het opsporingsbedrijf Bodac afgelopen maandag het stoffelijk overschot aangetroffen van een Duitse soldaat. Het opsporingsbedrijf vond de soldaat in een voormalig schuttersput. De Bergings- en Identificatiedienst Koninklijke Landmacht (BIDKL) heeft het stoffelijk overschot inmiddels geborgen.

 

De opsporing van explosieven wordt gedaan met uiterst gevoelige meetapparatuur die verstoringen in het magnetisch veld meten. Als een gesneuvelde militair metalen delen met zich meedraagt, dan is de kans groot dat hij bij een onderzoek naar explosieven gevonden wordt. In dit geval droeg de soldaat een portemonnee met Belgische munten bij zich.

 

Indentificatie

De stoffelijke resten zijn meegenomen naar het Laboratorium van het BIDKL in Soest. Daar gaat men proberen de identiteit te achterhalen, zodat de nabestaanden geïnformeerd kunnen worden. Ook worden de Duitse autoriteiten ingelicht. Na het afronden van de identificatie zal de soldaat op de Duitse militaire begraafplaats in Ysselsteyn herbegraven worden.

 

Historie
In dit gebied van Park Lingezegen is tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar gevochten tussen Duitse en Britse infanterie, artillerie en tankeenheden. Veel soldaten zijn hier om het leven gekomen. Ter nagedachtenis hiervan is in 1946 een herdenkingskapel gebouwd aan de Heuvelsestraat.

 

Informatiebijeenkomst
Bij het onderzoek naar explosieven in Park Lingezegen zijn inmiddels veel handgranaten en oude legerkisten met restanten van munitie en granaten aangetroffen. Het projectbureau Park Lingezegen organiseert naar aanleiding van dit onderzoek een informatieavond. Ook u bent op 11 februari om 19.00 uur van harte welkom bij het OBC aan de Mozartstraat in Elst. Vooraf aanmelden via info@parklingezegen.nl.

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media