LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Dijkversterking Wolferen Sprok

Donderdag 2 September 2021 | reacties 0
dji0023

Dijken houden het water tegen, zodat mensen veilig er achter kunnen wonen, werken en recreëren. Daarom moeten ze sterk zijn en blijven. Nu en straks. Delen van de Waaldijk tussen Wolferen (Overbetuwe) tot aan Sprok (Nijmegen-Lent) gaat Waterschap Rivierenland versterken zodat deze voor de toekomst voldoende veilig is. Het dijktraject is ca 15 km lang.
 

Werkzaamheden

Aannemercombinatie De Betuwse Waard is eind augustus 2021 met de werkzaamheden gestart. De Oosterhoutsedijk ten westen van de spoorbrug in Lent (cluster B) en de Waaldijk tot de Grote Altena in Oosterhout (cluster C) zijn als eersten aan de beurt. Dit duurt tot eind 2022. Daarna worden de andere delen versterkt. In 2026 moet het dijktraject voldoen aan de hoogwaterveiligheidsnormen.

 

Hoogwaterbeschermingsprogramma

Dijkversterking Wolferen Sprok is onderdeel van het Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP), een samenwerking tussen Rijkswaterstaat en de waterschappen. Omdat Nederland een ramp wil voorkomen, staat het HWBP de komende jaren aan de lat voor de grootste dijkversterkingsoperatie ooit. Tot 2050 gaat het HWBP 1300 km dijken versterken, waarvan 400 kilometer in het gebied van Waterschap Rivierenland. Het HWBP is onderdeel van het Deltaplan Waterveiligheid.

 

Meer informatie

Ga voor actuele informatie over het project, de werkzaamheden en bereikbaarheid  naar www.dijkversterkingwolferensprok.nl 

 

Contact

Heeft u vragen over het werk? Bel met de omgevingstelefoon 0651469206 van het Waterschap of stuur een mail naar info@dv-wos.nl

Voor overige vragen stuur een mail naar  M.SecretariaatWoS@wsrl.nl.

 

 

 

 

.

 

 

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media