LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Definitieve Park & Ride Nijmegen Noord open

Maandag 7 December 2015 | reacties 0
pr

Wethouder Harriët Tiemens opende op maandagochtend 7 december de nieuwe Park & Ride Nijmegen Noord tussen het Keizer Augustusplein (ovatonde) en de nieuwe bioscoop Cinemec.

 

Ter gelegenheid hiervan overhandigde Tiemens aan een eerste gebruiker van de nieuwe P&R, dhr. Ravenstein, een Nijmeegs cadeaupakketje. Het nieuwe terrein bevat 300 parkeerplaatsen en heeft een dubbele functie; in de avonduren en weekenden kunnen ook bezoekers van Cinemec op het terrein parkeren.

 

Combineren vervoer

De nieuwe P&R bevat 300 parkeerplaatsen, een eventuele uitbreiding naar 400 parkeerplaatsen is mogelijk. Tussen het P&R terrein en het Rijnwaalpad (fietspad) zijn tien fietskluizen geplaatst voor het combineren van vervoer met de fiets en auto of bus.

 

Duurzaam ruimtegebruik

Het nieuwe terrein is als eerste gemeente in Nederland met duurzaam betonsteen aangelegd en heeft een dubbele functie. Tiemens: ‘Omdat de P&R ook gebruikt kan worden door bezoekers van Cinemec is er sprake van duurzaam ruimtegebruik. Als mensen bij de P&R overstappen op de bus, zorgt dat bovendien voor minder parkeer- en verkeersdrukte in de binnenstad. Dat is ook goed voor de luchtkwaliteit in de stad.’

 

Op maandag t/m vrijdag rijdt er in de ochtendspits acht keer per uur een bus van de P&R Nijmegen Noord naar Nijmegen Heijendaal en in de avondspits acht keer per uur vanaf Heijendaal naar P&R Nijmegen Noord. De bus rijdt via het centrum van Nijmegen. Overdag rijdt er iedere 15 minuten een bus.

 

Tijden en tarieven

De tijden waarop een beheerder aanwezig is en de tarieven van de P&R blijven hetzelfde en zijn te bekijken op www.nijmegen.nl.

 

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media