LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Debat in LUX: Hoe gaat Veur-Lent eruit zien?

Maandag 27 Januari 2014 | reacties 0
377-ruimtevdwaal-vvl-westverkl

De contouren van het Nijmeegse stadseiland Veur-Lent worden steeds duidelijker. Inmiddels zijn de graafwerkzaamheden al ruim een half jaar bezig en volgend jaar moet door het vollopen van de nevengeul het eiland al ontstaan. Maar wat wil Nijmegen eigenlijk met haar eiland? Dat is de vraag die maandagavond 3 februari centraal staat in LUX.

 

De Gemeente Nijmegen staat voor een lastige opdracht, want tegenover wilde dromen staat ook een opgave: er moet op minstens 16 meter boven N.A.P. worden gebouwd en er moet minimaal 17 miljoen euro worden verdiend. Daartoe zijn drie scenario’s geschetst: een groen parkeiland, een stedelijk aandoend stadseiland en een landelijk Lentereiland.

 

Drie scenario's

Wethouder Jan van der Meer presenteert deze avond de drie scenario’s, waarna we in kleine groepen spreken over de verschillende aspecten van de drie toekomstschetsen. Hoe belangrijk is recreatie op Veur-Lent? En hoe moet het eiland worden ontwikkeld? Het zijn maar enkele vragen die de revue zullen passeren. Uiteindelijk hopen de organisatoren van het debat aan het eind van de avond de drie varianten aangescherpt te hebben en te zien naar welk scenario de voorkeur van het publiek uitgaat.

 

LUX
Het debat vindt plaats op maandag 3 februari om 20.00 uur. De entree is gratis. Kaarten zijn te verkrijgen via de site van LUX.

Deze avond is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Nijmegen.
 

LUX                                           
Mariënburg 38-39 Nijmegen               
www.lux-nijmegen.nl               
LUX reserveringen en kassa                                        
Ma t/m vr: 14.00 - 22.15 uur
Za: 13.00 - 22.15 uur
Zo: 11.00 - 22.15 uur
Telefoon: 0900 589 46 36                                   
Telefoon: of 0900 LUXINFO                 
(euro 0,25 p.m.)

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media