LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

De Stelt-Zuid wordt nóg groener

Woensdag 30 November 2022 | reacties 1
stelt-zuid-foto-paul-de-wit-03

In de komende weken plant de gemeente Nijmegen meer bomen in de nieuwe wijk De Stelt-Zuid. Vanaf 1 december gebeurt dat in het oostelijke deel van de wijk, een week later is het westelijke gedeelte aan de beurt. Het gaat om de tweede en laatste fase van de aanplant.

 

In het vorige plantseizoen werden ook al bomen geplaatst. Enkelen daarvan hebben de kurkdroge zomer helaas niet overleefd; ook die worden nu vervangen.

 

Komend voorjaar zullen alle bomen staan. Later in het jaar gaan bewoners van de wijk zelf zorgen voor een deel van het onderhoud van het groen in de wijk. Dit wordt vastgelegd in een participatieovereenkomst.

 

Mede vanwege deze vorm van bewonersparticipatie is De Stelt-Zuid genomineerd voor de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit. Stemmen voor de publieksprijs kan nog tot 15 december, op de website van de prijs.

« Terug naar het overzicht

Reacties

Rick (donderdag 01 december 2022)

Leuk om te horen. Kan je ook vertellen wanneer de Wadi's in Zuiderveld verder worden aangepakt en voorzien van bomen. Volgens een brief vanuit de gemeente halverwege februari 2022 zouden bomen geplant worden in Oktober 2022. Helaas is het nu December en zijn er nog geen komen geplant in de 'op de Set' omgeving/straat.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media