LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

De Giro d’Italia in Nijmegen – bereikbaarheid op 7 en 8 mei

Maandag 25 April 2016 | reacties 11
giro-wielrenner

Op 7 en 8 mei kleurt Nijmegen roze voor de Giro d’Italia. Dit top wielerevenement start in de provincie Gelderland en doet de gemeenten Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen aan. De tweede en derde etappe worden in de regio van Arnhem en Nijmegen gereden. In dit bericht vindt u meer informatie over de bereikbaarheid van Nijmegen-Noord.

 

Zaterdag 7 mei – rondjes Oversteek en Waalbrug

Op zaterdag 7 mei start de tweede etappe om 12.25 uur in het centrum van Arnhem. De koers rijdt vanuit de zuidkant Nijmegen binnen. De renners gaan via de Oversteek, Graaf Alardsingel naar de Prins Mauritssingel. Vanaf daar worden twee rondes gereden over de Generaal James Gavinweg, Waalbrug, Keizer Traianusplein, St Canisiussingel om te finishen op de Oranjesingel.

 

Nijmegen en regio

 • Op 7 mei is Nijmegen vanuit alle richtingen bereikbaar via de snelweg. Van en naar het noorden zijn de Oversteek en de Waalbrug afgesloten voor verkeer. De Waalbrug en Oranjesingel zijn ’s ochtends al vroeg afgesloten vanwege de voorbereidingen.
 • Doorgaand verkeer tussen Kleve en Nijmegen is niet mogelijk.
 • Richting Arnhem geldt, dat er afsluitingen zijn van de Nelson Mandelabrug (incl. Eldenseweg vanaf Batavierenweg) en de John Frostbrug en Nijmeegseweg vanaf Gelredome.

Lent

 • Het parcours is afgesloten van 14.00 – 18.00 uur.

 • De Oversteek is afgesloten tussen 13.00 – 18.00 uur

 • De Waalbrug is de hele dag afgesloten (tussen 5.00 -23.59 uur)

 • Woont u binnen de ring van het parcours (bijvoorbeeld Oosterhoutsedijk, Hoge

  Bongerd, Veur Lent): dan kunt u uitrijden via Parmasingel richting de Turennesingel en verder in noordelijke richting.

****

 

Zondag 8 mei – start op de Grote Markt van Nijmegen

De derde etappe start op 8 mei om 12.30 uur in het centrum van Nijmegen op de Grote Markt. Via de Oversteek en de Griftdijk vervolgen de renners de weg naar Bemmel.

 

Nijmegen en de regio

 • Op 8 mei is Nijmegen vanuit alle richtingen bereikbaar via de snelwegen. Vanuit het noordwesten is ‘de Oversteek’ afgesloten voor verkeer in verband met raakvlakken met het parcours. De Waalbrug is wel toegankelijk voor verkeer. In het westen zijn delen van de S101 en S102 afgesloten voor verkeer. De start en opbouw van de Grote Markt en de Binnenstad begint om 6.00uur. De rest van het parcours in Nijmegen is van 11.00 tot 14.00 uur afgesloten.
 • Richting Arnhem moet u rekening houden met tijdelijk verkeerstop, als de reclamekaravaan, het peloton en hun gevolg de Andrej Sacharovbrug passeren. In het zuiden wordt de Nijmeegseweg vanaf het Gelredome tot de John Frostbrug in beide richtingen afgesloten.

Lent

 • De Oversteek is van 10.00 – 13.30 uur afgesloten.
 • De Waalbrug is de hele dag open.
 • Het parcours: De Oversteek, Graaf Alardsingel, Margaretha van Mechelenweg, Griftdijk is afgesloten van 10.00 – 13.30 uur.

 

Oosterhout en Ressen:

 • Het parcours is afgesloten tussen 10.00-13.30 uur waarbij de wielrenners over de Griftdijk fietsen richting Stationsstraat en Ressensestraat.
 • Uitrijden kan via de rotonde Stationsstraat, Griftdijk in noordelijke richting.
 • Uitzondering: bewoners van de straten: Gladiusstraat, Weefgewichtstraat, Imbrexstraat, Fibulastraat, Ligulastraat, Volsellastraat, Aquilastraat: u kunt het gebied niet uitrijden tussen 10.00 – 13.30 uur.
 • Grote Boel en Stationsstraat: de bewoners uit deze delen zijn ingesloten tussen 10.00 – 13.30 uur vanwege afsluiting Griftdijk.

Klik voor een uitgebreide beschrijving in PDF. Op de laatste pagina vindt u bovenstaand kaartje in groter formaat.

 

Meer informatie

Meer informatie over de Giro d’Italia vindt u op de site van de provincie Gelderland. Wilt u specifiekere informatie over route en de bereikbaarheidsbeperkingen dan raden wij onderstaande links aan:

 

De Giro hoopt op uw begrip voor deze maatregelen en wenst u veel wielerplezier!

 

 

Bron: www.girogelderland.nl

« Terug naar het overzicht

Reacties

Gerry Joosten (woensdag 27 april 2016)

Waarom is op de kaart niet de route in heel Nijmegen, inclusief Nijmegen-Noord te zien? Hoe kan het dat bewoners van de Boomgaard, het Nijland en het oostelijke deel van de Elten de wijk wel uit kunnen via de Griftdijk, terwijl bewoners van het westelijk deel van de Elten en bewoners van de Grote Boel dat niet kunnen?

Redactie Waalsprong (vrijdag 29 april 2016)

Beste Gerry, Naar aanleiding van je vraag hebben we het bericht aangepast met een kaartje dat via www.girogelderland.nl beschikbaar is gekomen. Wij delen uit service naar de bezoekers van onze site deze info, maar zijn helaas niet op de hoogte van alle details en keuzes. Voor vragen kun je het algemene nummer bellen van de gemeente: 14024. Ondanks de overlast die je wellicht ervaart, wensen we je een gezellige Giro toe!

Anoniem (zondag 01 mei 2016)

Zou het geen idee zijn om de paaltjes bij de Annabella & Bellefleur straat tijdelijk weg te halen? Op die manier kunnen de mensen die wonen (Gladiusstraat, Weefgewichtstraat, Imbrexstraat, Fibulastraat, Ligulastraat, Volsellastraat, Aquilastraat, etc.) wel de wijk uit via de busbaan. Lijkt mij een kleine moeite met makkelijk resultaat.

Gerry (zondag 01 mei 2016)

Anoniem, je kunt dan nog steeds de wijk niet uit. De hele wijk kan alleen de wijk uit via de Oude Groenestraat of Terracottastraat naar de Griftdijk, maar komen dan niet verder omdat de Griftdijk is afgesloten. De info van de Waalsprong hierboven klopt niet.

Marc (woensdag 04 mei 2016)

Is de fietsbrug langs de spoorbrug in Nijmegen wel de hele dag open op 7 mei?

Marc (woensdag 04 mei 2016)

Is de fietsbrug langs de spoorbrug in Nijmegen wel de hele dag open op 7 mei?

Frank (vrijdag 06 mei 2016)

Kan ik op 7 mei na 18:00 vanuit Arnhem met de fiets via de fietsbrug of de Waalbrug Nijmegen bereiken ?

Monique (zaterdag 07 mei 2016)

Kan ik vanuit Nijmegen oost naar huissen 8 mei na 16.00 Werk in OBG Nijmegen

Redactie Waalsprong (dinsdag 10 mei 2016)

De redactie van waalsprong.nl heeft enkele reacties met aanstootgevend taalgebruik verwijderd uit deze tijdlijn.

Redactie Waalsprong (dinsdag 10 mei 2016)

Helaas is er technisch iets misgegaan en is een reactie van ons op maandag 2 mei niet geplaatst in de tijdlijn. Excuus daarvoor. Het is helaas nu te laat. Onze bedoeling was om te verwijzen naar de site van Giro Gelderland, die verantwoordelijk is voor alle verkeersmaatregelen rondom het evenement. (www.girogelderland.nl)

Gerry (zondag 22 mei 2016)

Anoniem, je kunt dan nog steeds de wijk niet uit. De hele wijk kan alleen de wijk uit via de Oude Groenestraat of Terracottastraat naar de Griftdijk, maar komen dan niet verder omdat de Griftdijk is afgesloten. De info van de Waalsprong hierboven klopt niet.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media