LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

BouwLab Nijmegen: proefveld voor het nieuwe wonen van start

Woensdag 30 Maart 2016 | reacties 0
bouwlab-28-maart

Aan de Lentse Warande bij de Spiegelwaal vindt vanaf 28 maart BouwLab Nijmegen plaats: een tijdelijk proefveld waar geëxperimenteerd wordt met nieuwe vormen van wonen, bouwen en ontwerpen. BouwLab Nijmegen is een initiatief van Fabrikaat en het Architectuurcentrum Nijmegen in samenwerking met de gemeente Nijmegen.

 

Gedurende zes maanden, tot 24 september, laat BouwLab Nijmegen een aantal bijzondere objecten en Tiny Houses zien om in te slapen, wonen en werken. BouwLab heeft als doel om een actueel beeld te geven van de ontwikkelingen op het gebied van wonen, leven en stad maken. Hoe kunnen architectuur en ontwerp bijdragen aan een mooie en duurzame stad? En welke rol kunnen inwoners innemen in onze veranderende leefomgeving?

 

Op het terrein zal steeds aan verschillende objecten worden gebouwd. Vanaf eind april gaat de bouw vergezeld van een programma met lezingen, exposities en debat, waarbij professionals samen met bezoekers antwoord geven op vragen rondom dit nieuwe wonen. Bezoekers worden uitgenodigd om nieuwe inzichten op te doen en hun ideeën te delen. Het BouwLab biedt daarmee een ontmoetingsplek voor iedereen die geïnteresseerd is in deze onderwerpen.

 

Op 28 maart 2016, tijdens de opening van het Rivierpark, gaat BouwLab Nijmegen van start met het kunstwerk ‘Structure of Life’ van Janske Hombergen. Het kunstwerk verwijst naar wat er komen gaat in BouwLab.

 

BouwLab Nijmegen is een initiatief van Fabrikaat en het Architectuurcentrum Nijmegen in samenwerking met de gemeente Nijmegen. Wethouder Bert Velthuis: “Ik ben blij met dit initiatief. Andere vormen van woningbouw passen bij een woningmarkt die roept om betaalbare, meer flexibele en soms ook onorthodoxe oplossingen. Nijmegen staat daarom open voor dit soort experimenten.”

 

Het BouwLab is het eerste in een reeks van tijdelijke initiatieven die zal bijdragen aan de levendigheid en leefbaarheid van gebieden in de Waalsprong, die nog wachten op een definitieve invulling. Naast het Bouwlab zijn een kunstproject en een ideeëncompetitie voor tijdelijke initiatieven rond het nieuwe rivierpark en in Hof van Holland in voorbereiding.

 

Kijk voor meer informatie op facebook.com/bouwlabnijmegen.

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media