LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Bouw 31 woningen in Grote Boel van start

Donderdag 21 Januari 2016 | reacties 0
eerste-paalfoto-ao

Op woensdag 20 januari is symbolisch de eerste paal geslagen voor de realisatie van 31 woningen in Grote Boel.  Projectontwikkelaar AM realiseert daar tweekappers, rijwoningen en 2 vrijstaande woningen.
 

Na een aantal korte toespraken van Antoinette Wilmot (directie AM) en wethouder Bert Velthuis (Stedelijke ontwikkeling, Grondbeleid, Wonen, Cultuur) werd symbolisch de eerste paal geslagen met behulp van een oudhollandse heistelling.

 

Bert Velthuis heette de nieuwe bewoners welkom in de wijk maar ook aanwezigen van buiten Nijmegen een hartelijk welkom . “Een woning moet voelen als een tweede huid, daar moet je je goed bij voelen, dat is heel belangrijk”, aldus de wethouder. Hij trok vervolgens zijn klompen aan om samen met oa de eerste koper van het project Hugo Hulshof een groot heiblok met een touw omhoog te trekken om deze vervolgens op een heipaal te laten neer komen. Na deze symbolische start neemt de moderne techniek het over, en verwachting is dat de woningen in de zomermaanden worden opgeleverd. Meer informatie lees je op de projectsite van AM.
 

Meer projecten in Grote Boel

Andere projecten in de wijk Grote Boel zijn ook zover om de bouw te starten, of zijn inmiddels met de aanleg van de fundering gestart. De eerste oplevering van nabijgelegen project Opgewekt Wonen van Heijmans wordt in april verwacht. In de zomer van 2016 komt Talis met een tweede project sociale huurwoningen. In 2016 wordt de bouw gestart van in totaal circa 150 woningen in deze nieuwe wijk bij Oosterhout.

 

Voetstappen in beton

In totaal worden in Grote Boel 850 woningen gepland. Het eerste project met 43 sociale huurwoningen van Talis zijn eind 2015 opgeleverd. De wethouder was ook betrokken bij de start bouw van deze woningen op 5 juni 2015. Toen legde de wethouder – samen met een aantal kinderen die inmiddels al in de wijk wonen – hun voetstappen vast in het beton. Deze voetstappen zijn verwerkt in tegels die rondom een put liggen, vlakbij de gerealiseerde woningen van Talis.

 

Meer informatie
Lees in een vorig nieuwsbericht meer over de projecten van AM in Grote Boel.

 

kinderen spelen in de zandhopen

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media