LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Bijeenkomst bestemmingsplan fietstunnel Lent

Donderdag 24 Oktober 2013 | reacties 0
fietstunnel

Op donderdag 24 oktober vindt een informatiebijeenkomst plaats over de bestemmingsplanprocedure rond de geplande fietstunnel tussen het stationsplein en de Laauwikstraat in Lent.

 

In januari 2011 heeft het college besloten tot het voornemen om een fietstunnel te realiseren onder de Prins Mauritssingel ter hoogte van de Laauwikstraat. Aansluitend aan het project Splitsingspunt Lent en station Nijmegen Lent is dit project nu gestart. Doelstelling van het project is een fietstunnel tussen het stationsplein en de Laauwikstraat die gaat voorzien in de behoefte aan een ongelijkvloerse kruising met de Prins Mauritssingel voor fietsers en voetgangers.

 

Bestemmingsplan

Daarnaast maakt het plan het realiseren van enkele woningen op het vrijkomende terrein van de Lentse lus (tussen de Prins Mauritssingel, Geldershofstraat en Laauwikstraat) mogelijk. Voor de aanleg van de fietstunnel en de bouw van woningen is aanpassing van het geldende bestemmingsplan nodig. Daarom is er een ontwerpbestemmingsplan opgesteld. Het ontwerpbestemmingsplan is te raadplegen op deze site.

 

Informatieavond

De informatieavond over het bestemmingsplan Dorp Lent - 13 (Fietstunnel en Lentse lus Oost) vindt plaats in het Witte Huis en begint om 20.00 uur. De wethouders Jan van der Meer (ruimtelijke ontwikkeling Waalsprong) en Henk Beerten (mobiliteit) vertegenwoordigen het gemeentebestuur. Tijdens de avond is er vanzelfsprekend alle ruimte voor het stellen van vragen. De bijgevoegde afbeelding is een impressie; de uitvoering van de tunnel en de inrichting van de omgeving zijn nog niet vastgesteld dus kunnen nog wijzigen.

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media