LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Bezoek monumenten in de Waalsprong!

Woensdag 11 September 2019 | reacties 0
bloemen-buitenplaats

Zaterdag 14 en zondag 15 september is het Open Monumentendag. Het thema van dit jaar is Plekken van plezier. Ook in de Waalsprong kan je een aantal monumenten bezoeken komend weekend. Breng jij een bezoekje aan Buitenplaats Oosterhout, Warmoes - Historische Tuinderij Lent of de Kazemat in Lent?

 

Buitenplaats Oosterhout

De geschiedenis van Buitenplaats Oosterhout begint in 1627, toen kreeg familie van Hackfort de buitenplaats via vererving in handen. Het huis werd in 1809 verwoest door een dijkdoorbraak, maar het werd herbouwd. In 1820 volgde de volgende overstroming. Pas in 1850 liet baron van Scherpenzeel een nieuw huis bouwen, iets ten noordoosten van de oude ligging. In 1896, 1912 en 1932 volgde uitbouwen. Langzaam veranderde het huis in in een modern landhuis.

 

Meer weten over het bos van Buitenplaats Oosterhout? Klik hier.

 

Warmoes Historische Tuinderij

Warmoes Historische Tuinderij geeft een mooi beeld van een gemengd tuiniersbedrijf (warmoezeniersbedrijf) zoals dat in de jaren dertig nog volop te vinden was in Lent en omgeving. Er wordt nog steeds op traditionele wijze fruit geteeld. Je vindt er appel-, peren- en pruimenbomen. Maar ook kleinfruit als bessen, frambozen en bramen. De oogst wordt in een winkeltje verkocht. Sinds vorig jaar kan je heerlijk lunchen in het tuincafe.

 

Kazemat

Deze kazemat is een zogenaamde rivierkazemat. Het bestaat uit drie verdiepingen en is bewapend met kanon en mitrailleur. Deze kazemat werd in 1936 gebouwd samen met twee andere in de buurt. De kazematten vervulden een belangrijke rol in het vernietingen van de spoort- en verkeersbruggen over de Waal, toen het Duitse leger Nederland zou binnenvallen.

 

Meer weten?

Het volledige programma van de Open Monumentendag bekijk je op de website.

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media