LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Bestemmingsplan bouwmarkt Keizer Augustusplein in procedure

Donderdag 20 Juni 2019 | reacties 14
hornbachuitsnede-ai

Ten noordoosten van de ovatonde aan het Keizer Augstusplein zijn plannen om de bouw- en tuinmarkt Hornbach te vestigen. Bij de bouw- en tuinmarkt komt een drive-in met parkeerplaatsen. Er is tevens ruimte gereserveerd voor een tankstation en restaurant. De rest van de locatie Ressen, ongeveer tweederde van het gebied van 19 hectare, krijgt een parkachtige omgeving. Het gebied moet aansluiten bij Park Lingezegen en de landelijke omgeving van Ressen. Ook het ontwerp voor de bouw- en tuinmarkt moet passen bij de omgeving. De komst van Hornbach brengt waarschijnlijk minimaal 120 extra arbeidsplaatsen mee en geeft dus een economische impuls aan de stad en omgeving.

 

Coördinatieregeling

De Raad van de gemeente Nijmegen heeft in december 2017 besloten de coördinatieregeling van toepassing te laten zijn op dit plan. De coördinatieregeling zorgt ervoor dat voorbereiding van noodzakelijke besluiten zo veel mogelijk gelijktijdig gecoördineerd worden. Bij eventueel beroep tegen de besluiten binnen de coördinatieregeling worden de besluiten als één besluit aangemerkt. De coördinatie heeft betrekking op de besluiten:

  • Het ontwerp bestemmingsplan Nijmegen Ressen (bouwmarkt Keizer Augustusplein);
  • De ontwerp-watervergunning;
  • De ontwerp omgevingsvergunning bouw- en tuinmarkt;
  • De ontwerp-omgevingsvergunning uitvoeren werken en werkzaamheden.

Inzage en bezwaar indienen

Bovengenoemde stukken liggen van donderdag 20 juni 2019 tot en met woensdag 31 juli 2019 ter inzage bij de Informatiebalie in de Stadswinkel (Marïenburg 30, Nijmegen) en in het Wooninformatiecentrum Waalsprong (Thermionpark 7, Lent). Tijdens deze periode is het mogelijk om een zienswijze in te dienen. Het digitale bestemmingsplan is te raadplegen op de landelijke website ruimtelijke plannen. De ontwerp-omgevingsvergunningen zijn digitaal in te zien via een link in de publicatie van de betreffende ontwerp-omgevingsvergunning in het elektronische Gemeenteblad van de gemeente Nijmegen op www.overheid.nl.

 

hornbach

 

hornbach 2

« Terug naar het overzicht

Reacties

Algemeen (donderdag 20 juni 2019)

Wat een lelijk ding zo in de natuur. Ook een stomme locatie. Maak van die omgeving aansluitende horeca met Cinemac zodat het een mooi geheel wordt. Of het zwembad waar Noord nog steeds op wacht. Dit soort bedrijvigheid daar hebben we de energieweg voor!

Bart (donderdag 20 juni 2019)

Mag dit kolossale gebouw wat verder weg van de A325 komen te liggen? En dan graag wat meer groen tussen de autoweg en deze grote bouwmarkt. Nijmegen als 'Green Capital'? Dan ook graag meer groen als verwelkoming van de duizenden automobilisten die naar Nijmegen rijden. Nu moet je dadelijk door een industriegebied naar de mooiste en oudste stad van Nederland rijden. Dat is echt geen reclame, hoor! Hornbach tussen en achter de bomen zien liggen is ook een mogelijkheid, i.p.v. pontificaal aan de weg. De rooilijn van Cinemec is prima, zet deze lijn door!

herman (vrijdag 21 juni 2019)

Onbegrijpelijk dat de mensen in Nijmegen-city dit soort keuzes kunnen maken. Denk niet dat veel plannenmakers in Nijmegen-Noord wonen!!?? Eerst de Griftdijk met garages en sleepdiensten een rommelig aanzicht geven en nu het mooie Ressen voorgoed om zeep helpen. Concentreer bedrijvigheid aan de stationstraat en laat je niet voortdurend door ondernemers onder druk zetten.

Thomas (zaterdag 22 juni 2019)

Ziet er goed uit! Hopelijk komt het er snel van!

Mel (zaterdag 29 juni 2019)

Jammer dat er een hornbach komt. Had maar een zwembad gebouwd. Daar is meer behoefte aan.

erik (zaterdag 29 juni 2019)

Voor degene die hier lopen te klagen over dat op deze plek beter het zwembad had kunnen komen. Doe jullie huiswerk!! Dat er nog geen zwembad in noord is komt door de gemeente Overbetuwe en lingewaard, deze zijn tegen een zwembad in noord i.v.m. concurrentie..... Daarnaast wonen er weldegelijk een deel van de planmakers in Nijmegen-noord.

Frank (maandag 01 juli 2019)

Wat een goed idee. Een bouwmarkt. Die hadden we nog niet...….Echt een briljante ingeving van de plannenmakers. Schandalig dat het mooie dorpje Ressen op die manier wordt verpest.

Hans (vrijdag 05 juli 2019)

Waarom moet het uitzicht van mensen die aan de Lentse en Zandse plas wonen permanent worden verpest door dit enorme gebouw met vervuilende parkeerplaats en met het spuuglelijke reclamebord aan de achterkant ( waarom daar?)? Hou industriegebied en woongebied uit elkaar

Erik (zondag 19 januari 2020)

Hoe staat het ervoor met de hornbach?

Redactie Waalsprong (maandag 27 januari 2020)

Beste Erik, we zijn bezig met de afhandeling van zienswijzen op het bestemmingsplan. We hopen deze binnenkort af te handelen en voor te kunnen leggen aan het college.

erik (woensdag 17 juni 2020)

We zijn nu ruim 4 maanden verder en nog altijd niks bekend rondom Hornbach.. Ondertussen zijn er al wel grondwerkzaamheden, maar voor de rest is het helemaal stil... 'vele wachten al jaren op de komst van Hornbach'

stein (zaterdag 01 augustus 2020)

Zo gaat dat in de stad aan de waal. Hoop plannen, maar het uitvoeren gaat als dikke stront bergop. Hoeveel jaar zijn we al bezig met die bouwmarkt?

Redactie Waalsprong (maandag 17 augustus 2020)

Beste Erik en Stein, de bestemmingsplanwijziging is afgerond en op 7 juli voorgelegd aan het college. Het college heeft besloten het gewijzigde bestemmingsplan aan de raad voor te leggen. De stukken worden op 2 en 9 september in de raad behandeld. Tevens wordt dan het bij het bestemmingsplan behorende beeldkwaliteitsplan behandeld. Hierna (naar verwachting begin oktober) worden de stukken ter inzage gelegd.

Bart (donderdag 29 juli 2021)

Wat een gejammer hier zeg, volgens mij hadden jullie beter bezwaar kunnen maken.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media