LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Beschermde woonvorm Campanula in Lent deze zomer gereed

Maandag 18 Januari 2016 | reacties 0
campanula-opzij-3

In juni 2015 startte de bouw van Project beschermde woonvorm Campanula in het eiland van Laauwik in Lent, nabij de uitkijktoren. Inmiddels is het hoogste punt bereikt.  Er worden 32 appartementen gebouwd van 45-50 vierkante meter.


De nieuwe bewoners zijn mensen die door een complexe zorgvraag of door dementie op zoek zijn naar een veilige, nieuwe woonomgeving. In Campanula zetten zij hun leven zo veel mogelijk voort op een manier die ze gewend zijn. Familie en de buurt zijn volop betrokken. En de benodigde zorg is 24 uur per dag binnen handbereik.


Voldoen aan zorgvraagCampanula Talis
De nieuwbouw voldoet volledig aan de eisen van mensen met een complexe zorgvraag. Toch is de nieuwbouw ook zeer flexibel. Het ontwerp is zodanig dat de gemeenschappelijke ruimten eenvoudig (dat wil zeggen: zonder ingrijpende constructieve en bouwkundige maatregelen) toegevoegd kunnen worden aan de naastgelegen appartementen.

 

Samenwerking Talis en GGZ Zorggroep
Woningcorporatie Talis is eigenaar van dit gebouw en ZZG zorggroep gaat de zorg verlenen. Afgelopen week tekenden zij een samenwerkingsovereenkomst waarin zij hun gezamenlijke inspanningen bekrachtigen. Met het oog op het groeiend aantal ouderen en het langer thuis wonen van deze doelgroep, hebben Talis en ZZG zorggroep een concept ontwikkeld dat hierbij aansluit: kleinschalige, toekomstbestendige beschermd wonen-projecten in de wijk.


De beschermde woonvorm Campanula is een van de projecten. Afhankelijk van de zwaarte van de zorg, levert ZZG zorggroep de zorg met verblijf aan bewoners of hebben de bewoners een huurcontract bij Talis en verleent ZZG zorggroep de benodigde zorg.


Gereed in zomer 2016
Inbo Architecten heeft het gebouw ontworpen. De woningen worden gebouwd door aannemer Veluwezoom Verkerk. Volgens planning zijn de 32 appartementen in de zomer van 2016 klaar.

 

Kijk voor meer informatie over dit zorgproject op de website van Talis.

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media