LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Architectuurprijs Nijmegen: Lentloper en hotel vallen in de prijzen

Dinsdag 30 Januari 2018 | reacties 4
waalsprongoktober2017-32-van-45

Op maandag 29 januari maakte het Architectuurcentrum Nijmegen bekend dat het gebouw van Tandheelkunde van het Radboudumc de architectuurprijs Nijmegen 2017 heeft gewonnen. Maar ook twee projecten in Noord vielen in de prijzen. De publieksprijs ging naar de Lentloper en het Van der Valkhotel sleepte de Duurzaamheidsprijs in de wacht.

 

De Duurzaamheidsprijs is nieuw in deze editie van de Architectuurprijs Nijmegen. Het Architectuurcentrum Nijmegen wil in het jaar waarin Nijmegen de titel ‘Green Capital of Europe’ draagt de aandacht vestigen op bijzondere duurzaamheidsprestaties. Wiegerinck architecten (Arnhem) ontving deze aanmoedigingsprijs voor de realisatie van het Van der Valk Hotel Nijmegen Lent. De jury roemt in het bijzonder de opdrachtgever en noemt het hoopgevend dat Van der Valk heeft gekozen voor een echte identiteitswijziging: “Dat duurzaamheid hier als uitgangspunt is genomen voor een commercieel hotelbedrijf is erg bijzonder. Zeker, omdat het hotel dit niet per se nodig heeft om zich te onderscheiden in de markt. De jury hoopt dat in de familie en breder in de hotelbranche hierdoor duurzaam (en circulair) bouwen de norm wordt.”

 

Publieksfavoriet

Ook het publiek kon een favoriet kiezen. Een recordaantal van bijna 1800 mensen bracht hun stem uit. Daaruit rolde een overtuigende winnaar. Bijna 14,5% van het te verdelen aantal punten viel ten deel aan De Lentloper, gebouwd in opdracht van de gemeente Nijmegen naar een ontwerp van Ney & Poulissens Architects & Engineers (Brussel / Antwerpen). De brug die het eiland Veur-Lent verbindt met de overzijde van de Spiegelwaal wordt door de stemmers geroemd om zijn “gracieuze ontwerp” en “het lichtspel dat ervoor zorgt dat de brug telkens weer een verrassende plek is om volop van de prachtige omgeving te kunnen genieten.”

 

Lees over hier meer informatie over de winnende projecten van de Architectuurprijs Nijmegen.

 

 

Bron: www.architectuurcentrumnijmegen.nl

Foto's: Jeanne Büchner (Van der Valk) en Rutger Hollander (LentLoper)

 

LentLoper

 

 

« Terug naar het overzicht

Reacties

Hens (donderdag 01 februari 2018)

Die brug heet "De Lentloper", niet Lentloperbrug en al helemaal geen Lentloperburg! De Oversteek heet ook niet Oversteekbrug. Verder wordt er gesproken over de oeverzijde van de Spiegelwaal, daar zijn er 2 van, vermoedelijk wordt er de Overzijde bedoeld?

Jansen (donderdag 01 februari 2018)

Kan iemand mij uitleggen waarom Van der Valkhotel een architectonisch hoogstandje is? En wat is er zo duurzaam aan? Ik vind het een grote sta in de weg en doet afbreuk aan de sky line van Nijmegen...

Redactie Waalsprong (maandag 05 februari 2018)

@Hens, dank voor je oplettendheid, het is aangepast.

Redactie Waalsprong (maandag 05 februari 2018)

@Jansen, jammer dat het van der Valkhotel u niet aanspreekt. Over de toekenning van de Duurzaamheidsprijs leest u meer in het juryrapport: https://docs.wixstatic.com/ugd/ba5b61_c6c488f8e81e458d9df7de37fcf4f48a.pdf

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media