LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Afspraken over Rivierpark

Dinsdag 11 Juli 2017 | reacties 0
doorkijkjewittebrugiphone-2

Wat kan er wel en niet in het Rivierpark? Welke initiatieven zijn er en welke maatregelen worden genomen? Met deze en andere vragen en opmerkingen kunt u terecht bij de gemeente Nijmegen.

 

In 2017 nemen Rijkswaterstaat, het Rijksvastgoedbedrijf en de gemeente Nijmegen maatregelen om veilig zwemmen en overige watersport mogelijk te maken. De gemeente Nijmegen is gebiedsregisseur en het eerste aanspreekpunt voor bewoners, gebruikers, bezoekers, initiatiefnemers (evenementen) en bedrijven.

 
Er worden op korte termijn boeien neergelegd om zwemmers en vaartuigen van elkaar te scheiden en een zwemzone te markeren. Regels en verboden worden met borden bekend gemaakt. Er is overleg met de reddingsbrigade over hun rol en positie bij het veilig gebruik van de Spiegelwaal. Het zwemmen in de Spiegelwaal blijft op eigen risico, net als in alle andere natuurwateren. Het springen van bruggen is en blijft verboden.

 

Op het eiland komt een parkeerverbod buiten de parkeervakken en de lage kade en de drempel worden afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer. Er worden extra prullenbakken, banken en fietsenstallingen geplaatst en in de geul worden dode bomen gelegd voor natuurontwikkeling. Sinds vorige week begrazen kuddes runderen het gebied.

 

Samenwerkingsovereenkomst
Rijkswaterstaat, het Rijksvastgoedbedrijf en de gemeente Nijmegen hebben op 11 juli een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de ontwikkeling en het beheer van het Rivierpark Nijmegen. Daarin staan afspraken over de samenwerking rond zaken als vegetatie- en natuurbeheer, evenementen en horeca, het gebruik van de Spiegelwaal en het Watersportcentrum, toegankelijkheid en hoogwaterveiligheid. Tevens zijn afspraken gemaakt over handhaving en monitoring van de schepen die de Spiegelwaal op varen, de waterkwaliteit en de locaties waar gezwommen wordt.

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media