LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

11 Voordelen van een nieuwbouwwoning

Maandag 25 Juni 2012 | reacties 2

Wanneer u op zoek bent naar een andere woning heeft u de keuze uit een nieuwbouwwoning of een bestaand huis. Het is belangrijk de voor- en nadelen van nieuwbouw en bestaande bouw goed af te wegen. Daarom staan hieronder 11 voordelen van het kopen van een nieuwbouwwoning.

 

1...meer (energie)besparing
Elke nieuwbouwwoning heeft standaard een energieverbruik dat tenminste overeenkomt met energielabel A. Dat betekent dat uw huis zeer energiezuinig is. Daarmee draagt u bij aan een beter klimaat en een beter milieu. En dat scheelt ook weer op uw energierekening.

 

2...meer eigen keuzes
Bij nieuwbouw kunt u kiezen uit verschillende indelingsvarianten. Ook kunt u de keuken, badkamer en sanitair volledig naar uw wens uitkiezen. Daarnaast zijn er diverse koperskeuzes mogelijk zoals een uitbouw die bij een nieuwbouwwoning veel goedkoper kunnen worden aangebracht dan bij een bestaande woning. Daar komt bij dat u de inrichting van uw tuin helemaal zelf bepaalt.

 

3...meer ruimtelijke beleving
Nieuwbouwwoningen zijn ruimtelijker. Alles in uw huis voldoet namelijk aan de nieuwste wettelijke eisen (Bouwbesluit). Dat betekent onder meer dat de plafonds en deuren hoger zijn en de trappen minder steil. Ook gelden minimale afmetingen voor bijvoorbeeld toiletruimten en gangen.

 

4...meer comfort
Uw woning is goed geïsoleerd, zowel tegen kou en hitte als tegen geluid. Daarnaast zorgen moderne technieken op een aangename manier voor verwarming. Dat maakt het binnenklimaat nog prettiger en gezonder.

 

5...meer duurzaamheid
Nieuwbouwwoningen zijn duurzamer, omdat ze het milieu minder belasten en minder CO2 uitstoten. Dat is onder meer te danken aan de goede isolatie en aan het gebruik van duurzame technieken om uw huis van warmte en stroom te voorzien. Het groene karakter wordt nog versterkt doordat steeds meer ontwikkelaars en bouwers duurzame bouwmaterialen gebruiken, zoals verantwoord gekapt hout.

 

6...meer gemak
Aan een nieuwbouwhuis heeft u de eerste vijf jaar nauwelijks of geen onderhoud. Dit gemak is mede te danken aan de gebruikte materialen. Extra pluspunt hiervan: u bespaart op uw onderhoudskosten.

 

7...meer toekomstige waarde
Een nieuwbouwhuis is veelal waardevaster dan een bestaande woning. Dit komt doordat er minder onderhoud nodig is en ze energiezuiniger zijn.

 

8...meer sfeer en saamhorigheid
Nieuwbouw leidt tot saamhorigheid. U en uw buren maken een nieuwe start en dat schept een band. Daarnaast is de omgeving zo ingericht, dat u gemakkelijk met uw buren in contact komt. Goed burencontact draagt bij aan uw woongenot.

 

9...meer woonplezier
Bij nieuwbouwwijken wordt uw woonomgeving ingericht volgens de modernste inzichten op het gebied van leefbaarheid. Dat betekent dat zich in uw directe omgeving parken, openbaar groen, speelplekken, scholen, winkels en voldoende parkeervoorzieningen bevinden. Datzelfde geldt voor de verbindingen via het openbaar vervoer.

 

10...meer veiligheid
Nieuwbouwwoningen zijn gebouwd volgens de modernste veiligheidseisen. Zo worden de woningen uitgevoerd met inbraakwerend hang- en sluitwerk. Ook wordt de woonomgeving ingericht volgens de nieuwste inzichten op het gebied van veiligheid.

 

11...meer nieuw
Alles aan uw nieuwe huis is nieuw en fris. Dat ziet, ruikt en voelt u meteen. Daardoor is uw huis vanaf dag één ook echt úw huis. Dat geeft een bijzonder gevoel.

 

Bron: Nieuwsbericht 21 juni 2012 Heijmans

 

« Terug naar het overzicht

Reacties

Vincent van Bruggen (maandag 25 juni 2012)

Er zijn evenzoveel redenen te bedenken om een bestaande woning (te renoveren en) te betrekken. Het is maar wat je wil :-)

Astrid Brinkman (dinsdag 29 september 2015)

Een bestaande woning renoveren is natuurlijk altijd mogelijk! Een nieuwe badkamer, keuken, vloeren, stoffering, onderhoud ... je moet je afvragen of de renovatie de investering waard is! Denk ook aan je maandlasten energieverbruik en de toekomstwaarde van je woning...te veel voordelen om dus zelf te gaan bouwen!

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media