LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Startersleningen voor de Waalsprong

 

De gemeente Nijmegen en de ontwikkelaars in de Waalsprong maken het de starters op de woningmarkt makkelijker om een koopwoning te bemachtigen. Vanaf 2012 worden startersleningen verstrekt aan mensen die hun eerste koopwoning willen kopen. Er is divers woningaanbod in de Waalsprong, dat voldoet aan de voorwaarden. De leningen worden gefinancierd door de gemeente Nijmegen, in cofinanciering met de ontwikkelaar die de woning aanbiedt.

 

Veel starters in Nijmegen die op zoek zijn naar een geschikte koopwoning lopen tegen de aangescherpte hypotheekvoorwaarden aan. Dat maakt het bemachtigen van een koopwoning moeilijker. Door starters te ondersteunen met een lening wordt de koop van een woning beter haalbaar.

 

De lening
Als u bij uw bank niet het volledige bedrag kunt lenen om een woning te kopen, kan het mogelijk zijn om het ontbrekende bedrag te lenen via de gemeente Nijmegen. Het bedrag van de starterslening is afhankelijk van het inkomen en de koopprijs en bedraagt minimaal € 3.000 en maximaal € 35.000. De koopprijs van de woning mag maximaal € 225.000 v.o.n. bedragen. De eerste drie jaar van de starterslening zijn rente en aflossingsvrij. Daarna worden de maandlasten bepaald op basis van het inkomen. U moet voldoen aan de voorwaarden van een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie, en het te lenen bedrag bedraagt maximaal 20% van de aankoopsom.
Heeft u belangstelling voor kopen van uw eerste woning met behulp van een gemeentelijke starterslening? Klik dan naar onderstaande links voor meer informatie.

  • Op de site van de gemeente Nijmegen kunt u meer lezen over de starterslening en het aanvragen ervan. 
  • Uw aanvraag voor een starterslening wordt behandeld door de SVn (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting). U vindt hier meer informatie over de procedure.

Divers aanbod
In de Waalsprong is regelmatig aanbod van woningen, die voldoen aan de voorwaarden van de starterslening. Het kan gaan om beneden- en bovenwoningen, hoek- en tussenwoningen in zowel Oosterhout als Lent. U treft al het woningaanbod onder deze tekst onder de link 'naar alle woningen'. Ook als u niet in aanmerking komt voor een starterslening, is er wellicht voor u als startende koper aantrekkelijk aanbod!

 


 

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media