LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Startersleningen voor de Waalsprong

 

De gemeente Nijmegen en de ontwikkelaars in de Waalsprong maken het de starters op de woningmarkt makkelijker om een koopwoning te bemachtigen. Al vanaf 2012 worden startersleningen verstrekt aan mensen die hun eerste koopwoning willen kopen. Er is divers woningaanbod in de Waalsprong, dat voldoet aan de voorwaarden. De leningen worden gefinancierd door de gemeente Nijmegen, in cofinanciering met de ontwikkelaar die de woning aanbiedt.

 

Lening

Veel starters in Nijmegen die op zoek zijn naar een geschikte koopwoning lopen tegen de aangescherpte hypotheekvoorwaarden aan. Dat maakt het bemachtigen van een koopwoning moeilijker. Door starters te ondersteunen met een lening wordt de koop van een woning beter haalbaar. Als u bij uw bank niet het volledige bedrag kunt lenen om een woning te kopen, kan het mogelijk zijn om het ontbrekende bedrag te lenen via de gemeente Nijmegen. Het bedrag van de starterslening is afhankelijk van het inkomen en de koopprijs.

 

Aangepaste starterslening biedt meer kansen voor startende kopers

Het college van burgemeester en wethouders van Nijmegen heeft eind 2021 besloten om de grens voor een starterslening op te hogen van € 225.000,- naar € 355.000,- de grens voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG) in 2022. Vanwege de sterke stijging van de woningprijzen de afgelopen jaren zijn er veel minder woningen beschikbaar voor kopende starters onder de € 225.000,-. Met de verhoging van de maximale koopprijs voor een starterslening biedt de gemeente starters meer mogelijkheden.

 

Steuntje in de rug voor kopende starters woningmarkt

Met de verlenging van de starterslening én deze verhoging van de maximale koopprijs wordt beter aangesloten bij de huidige woningmarkt en blijven kopende starters op de woningmarkt een steuntje in de rug krijgen bij het kopen van hun eerste woning.

 

Maximale hoogte

Met het hanteren van de NHG-grens vergroot het bereik voor starters van circa 20% naar circa 60% en gaat daarmee van ruim 7000 woningen naar meer dan 21.000 woningen. De maximale hoogte van de starterslening blijft hetzelfde met € 35.000 per lening. De starterslening is een aanvullende lening bovenop de gewone (eerste) hypotheek en kan het gat overbruggen tussen de maximale hypotheek die een bank verstrekt en het bedrag dat nodig is om de eerste woning te kopen. De starterslening is een lening waarvoor de eerste drie jaar geen maandlasten worden betaald

 

Voorwaarden en aanvragen

Bent u benieuwd naar de voorwaarden en hoe u een starterslening aanvraagt? Klik dan door naar de site van de gemeente Nijmegen

 

Divers aanbod

In de Waalsprong is regelmatig aanbod van woningen, die voldoen aan de voorwaarden van de starterslening. Het kan gaan om beneden- en bovenwoningen, hoek- en tussenwoningen. U treft al het woningaanbod onder deze tekst onder de link 'naar alle woningen'. Ook als u niet in aanmerking komt voor een starterslening, is er wellicht voor u als startende koper aantrekkelijk aanbod!


 

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media