LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Grote Boel: wonen in een tuindorp

 

Emma op de fiets Oosterhout gaat uitbreiden. Er wordt gebouwd in de nieuwe woonbuurt Grote Boel. Deze nieuwe wijk ligt aan   de historische Griftdijk, de oude weg tussen Lent en Elst, en aan de nog te ontwikkelen Oosterhoutse plas. Wonen in Grote Boel betekent ruimte voor dorps wonen in een stedelijke omgeving, met alle voorzieningen om de hoek. De wijk sluit prima aan bij de al bestaande wijken in Oosterhout; De Elten, Het Nijland en De Boomgaard.

 

Ruimte, groen en water 

Grote Boel wordt een wijk met veel ruimte, groen en water; het wordt dan ook wel een tuindorp genoemd. De gezellige buurtjes worden gebouwd rondom parkjes en hofjes, met veel speelgroen. De wadi’s in de wijk fungeren eveneens als groene aders in de wijk. Ze staan in verbinding met de watersingels die aan de oost- en noordzijde de wijk omzoomen. En alsof dat nog niet genoeg is, ligt de wijk straks aan de Oosterhoutse Plas. Hoe heerlijk is het om straks te flaneren langs het water?

 

Van alle gemakken voorzien  grote boel de plannen

Als bewoner van Grote Boel maak je gebruik van de vele voorzieningen die er in de bestaande wijken van Oosterhout al zijn. Want een moderne wijk is immers van alle gemakken voorzien? Of het nou gaat om de gezelligheid van De Klif, de dokter of de dagelijkse boodschappen, het is allemaal al aanwezig. En de binnenstad is in zo'n 15 fietsminuten te bereiken. 

 

Veilig en snel

De meeste wegen in Grote Boel worden ingericht als 30 km-zone. In de wijk komen fietsstraten, waar de auto te gast is. Dat zorgt voor een veilige en snelle route naar de overige delen van de wijk, of om even uit te waaien in de omgeving. Met deze centrale fietsroutes door de wijk ben je zó bij alle dagelijkse bestemmingen, zoals winkels, school of dokter. Maar ook de binnenstad ligt binnen handbereik! In een kwartiertje ben je op de fiets in de binnenstad van Nijmegen met winkels, gezellige cafés en terrasjes. En lukt het even niet zonder auto, dan ben je op slechts enkele minuten afstand van de snelwegen. En de nieuwe stadsbrug De Oversteek maakt de stad en de regio extra goed bereikbaar!

 

In dit filmpje neemt Emma je mee naar Grote Boel: 

 

 

 

Rijk aan historie

Grote Boel heeft een rijke geschiedenis, die inspiratie vormt voor de ontwikkeling van de wijk. De bodem verraadde al nederzettingen uit vroegere tijden. Een archeologisch veld in het noorden blijft onbebouwd, om het voor toekomstig onderzoek te behouden. Het wordt ingezet als groen- en struinzone. De nieuwe woonbuurt ontleent haar naam aan een oude boerderij die aan de Ressense Wal heeft gestaan, de Groote Boel. Deze plek met bijzondere historische waarde keert symbolische terug; er wordt gezocht naar invulling die recht doet aan ontmoeting en sfeer in de wijk. Wist je dat in de 19e eeuw een burgemeester van Nijmegen huis Den Boel als zijn buitenverblijf gebruikte? En met het Landgoed Oosterhout van een heuse 21e eeuwse Baron om de hoek geeft dat wel aan dat wonen in Grote Boel nog steeds wonen  op stand  is! 

 

TalisWonen in Grote Boel?

De eerste woningen in Grote Boel zijn eind 2015 al opgeleverd. In de loop van 2016 zal dat aantal alleen maar groeien; eind 2016 staan er circa 150 woningen! Ga jij je thuis voelen in Grote Boel? Er is voor iedereen een geschikte woning te vinden. Het actuele woningaanbod vind je in de  woningzoeker.

 

Op de hoogte blijven

Ken je de  nieuwsbrief van de Waalsprong en de facebookpagina Grote Boel al? Like de pagina's en blijf op de hoogte van al het nieuws. Of kom eens langs in het Wooninformatiecentrum Waalsprong voor meer informatie. Daar staat ook de speciale deelmaquette van Grote Boel. De woonconsulentes vertellen je er alles over de mogelijkheden om hier jouw droomhuis te vinden. 

 

 

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media