LentOosterhoutLandschapszoneCitadel

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Bouw je eigen huis slim en betaalbaar

Een eigen huis laten bouwen? Dat kan vanaf nu bijna iedereen! In Nijmegen hebben we een nieuwe financiële regeling. Hiermee is het bouwen van een eigen huis ook haalbaar voor mensen die anders alleen in aanmerking komen voor een huurwoning. Wil jij ook slim en betaalbaar zelf je huis bouwen? Waag dan de sprong met IbbN.


 

Iedereen een eigen huis

De gemeente Nijmegen vindt dat meer mensen een eigen huis moeten kunnen bouwen. Misschien denk je dat jouw inkomen dat niet toelaat. Maar met de IbbN-regeling krijg je met een inkomen tussen €30.000 en €47.000 de kans om zelf te bouwen. IbbN staat namelijk voor ‘IkbouwbetaalbaarNijmegen’.

 

IbbN-lening
De basis voor de IbbN-lening is de landelijke Starterslening. Bij een IbbN-huis neem je een hypotheek die past bij jouw inkomen. Voor het resterende bedrag kun je een IbbN-lening met rentekorting krijgen. Zo betaal je wat je kunt betalen en als je salaris omhoog gaat, stijgen de kosten voor rente en aflossing met je mee.

 

Zelf bouwen met IbbN
Voor de bouw van je huis kun je zelf de architect en bouwer kiezen. En om je op weg te helpen hebben wij het IbbN-Bouwboek gemaakt. Het toont meer dan 25 inspirerende ontwerpen van rijwoningen, maar ook vrijstaande datcha’s die je kunt bouwen in De Waalsprong. De eerste 30 woningen zijn verkocht en worden in Vossenpels gebouwd. We hebben nog een aantal leningen beschikbaar voor 12 kavels aan de Cataloniëstraat in Lentseveld.

 

Iets voor jou?
Past IbbN bij jou? Doe de IbbN-check:

 • Je koopt je eerste woning.
 • Je wilt je eigen huis laten bouwen en je weet dat daar heel wat tijd in gaat zitten.
 • Je bent niet bang om keuzes te maken en de rol van opdrachtgever past bij jou.
 • Je ziet de gezamenlijke inspanning tijdens het bouwproces als meerwaarde.
 • Je hebt een (gezamenlijk) inkomen tussen € 30.000 en € 47.000 bruto per jaar.
 • Herken je jezelf hierin? Ben je enthousiast en heb je lef? Bouw dan slim en betaalbaar met IbbN.

Meedoen?
Spreekt IbbN je aan en wil je meedoen? Dan gaat het als volgt:

 • Kijk op de kaart voor de IbbN-kavels
 • Haal bij het Wooninformatiecentrum Waalsprong het informatiepakket op
 • Schrijf je in met het inschrijvingsformulier dat je op deze pagina kunt downloaden
 • Kies een kavel
 • Kies een ontwerp uit het IbbN-Bouwboek
 • Vraag een IbbN-lening aan
 • Kies je bouwbegeleider
 • Start met de bouw en maak de sprong naar jouw toekomst!

 

Locatie

Op dit moment wordt het bestemmingsplan Lentseveld aangepast om IbbN op korte termijn mogelijk te maken. Heb je interesse, maak dat dan kenbaar bij het Wooninformatiecentrum. Je wordt dan op volgorde van binnenkomst op de wachtlijst geplaatst. Schouder aan schouder of datcha, er zijn voor beide typen kavels beschikbaar. Vraag er naar bij het Wooninformatiecentrum.

 

Je staat er niet alleen voor

Een huis laten bouwen is voor weinig mensen dagelijks werk. daarom sta je er ook niet alleen voor. Bij IbbN schakel je altijd een door IbbN goedgekeurde bouwbegeleider in. Deze adviseur begeleidt je, behoedt je voor fouten en behartigt jouw belangen in gesprekken met de bouwer of architect. Ook zorgt de bouwbegeleider voor de afstemming met de bouwers van je buren. Je krijgt hiervoor een subsidie van € 2.500 die in de investeringskosten van de woning is inbegrepen.

 

Belangstelling?

Het enthousiasme om zelf een huis te laten bouwen met de nieuwe financiële regeling die de gemeente Nijmegen aanbiedt, is groot. Op zaterdag 22 februari a.s. gaan we weer kiezen. Overweeg je om in te schrijven? Heb je nog vragen of wil je met iemand over IbbN aan tafel? Loop dan eens binnen bij het Wooninformatiecentrum, Thermionpark 7 in Lent.

 

Je kunt ook een e-mail sturen met je contactgegevens (naam, adres, telefoon en e-mailadres), zodat wij je vrijblijvend op de hoogte kunnen houden van nieuwe ontwikkelingen.

 

Ikbouwbetaalbaar is in Almere al een bewezen succes. Kijk hier naar een video over het zelfbouwproces.

 

Downloads

IbbN-regeling

Verkaveling Cataloniëstraat Lentseveld

Inschrijfformulier datcha

Inschrijfformulier rijwoning

Kwaliteitseisen IbbN-woning

Bouwbegeleiders

Gedragscode bouwbegeleiding

Presentatie hoe-nu-verder-avond

 

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media